Aradul a sărbătorit sâmbătă 120 de ani de la primul meci de fotbal pe teritoriul României. Partida de old boys dintre UTA și FRF s-a încheiat la egalitate

Data publicare: Duminica, 25 August, 2019 Total: 3579 accesari

Aradul a sărbătorit sâmbătă 120 de ani de la primul meci de fotbal pe teritoriul României. Partida de old boys dintre UTA și FRF s-a încheiat la egalitate

Deși ziua nu a început bine din punct de vedere fotbalistic pentru Arad, după înfrângerea UTA-ei la Timișoara, evenimentele din cadrul „120 de ani de fotbal în România” au atras destui microbiști la expoziția din Parcul Eminescu și la partida de Old Boys dintre UTA și Stelele FRF.





Oficialii FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu, au ajuns în orașul nostru în jurul orei 11, iar până la începerea festivităților au vizitat arena „Francisc Neuman” și au discutat cu autoritățile locale și județene.




În Parcul Eminescu, începând cu ora 17, a avut loc o expoziție cu poze și obiecte vechi, împreună cu lansarea volumului „120 de ani de fotbal în Arad – Amintiri dintr-un vis nesfârșit”, scris de Radu Romanescu.




Mai apoi, activitățile s-au mutat pe „Motorul”, unde o echipă de old boys a UTA-ei a înfruntat o trupă similară a Federației.

Pentru UTA au intrat în teren Sorin Botiș, Roland Nagy, Viorel Vancea, Sergiu Bîlcea, Adrian Negrău, Costel Bogoșel, Dorel Mutică, Laszlo Balint, Gheorghe Vînătoru, Codru Grădinariu, Dorel Toderaș, Marius Ciubăncan, Mircea Aslău, Vasile Georgiu, Norbert Varga și Iulius Arman.




Echipa „Stelelor FRF” a fost compusă în mare măsură din jucători legendari, cu numeroase selecții la echipa națională și participări la turnee finale. Cosmin Contra, Mirel Rădoi, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Aurel Țicleanu, Lucian Sânmărtean, Adrian Mihalcea sau Ion Geolgău au reprezentat Federația, alături de mai mulți oficiali și președinți de AJF.

Meciul, arbitrat la centru de arădeanul Ovidiu Hațegan, s-a încheiat cu scorul de 2-2, pentru „roș-albi” marcând Ciubăncan și Georgiu, în timp ce Cosmin Contra, selecționerul „naționalei”, a reușit o „dublă” pentru echipa FRF.

Aradul e un oraş care trăieşte pentru fotbal. Am înţeles că s-a făcut un proiect pentru a se încerca o promovare a UTA-ei în Liga I. Acum, depinde puțin şi de constanţa pe care o au în rezultate şi de felul cum vor gestiona cei de aici această dorinţă de a promova. Am vizitat şi stadionul, cred că dacă autorităţile vor termina lucrările la anul, cum îşi doresc dânşii, UTA poate fi o forţă în fotbalul românesc, pentru că este un stadion care va fi foarte frumos. Cu masa socială care există în acest oraş şi cu foamea de fotbal, se va umple acest stadion” a declarat Contra, care se pregătește în aceste zile pentru „dubla” României cu Spania și Malta, importantă în vederea calificării la turneul final al EURO 2020.


Foto: Viorel Muscă