ATENŢIE! Cad ţiglele şi tencuiala la un imobil de pe strada Meţianu!

Data publicare: Sambata, 24 August, 2019 Total: 1536 accesari

ATENŢIE! Cad ţiglele şi tencuiala la un imobil de pe strada Meţianu!

Sâmbătă dimineaţa, pe strada Meţianu nr 14, mai exact la intersecţia cu G. Bariţiu, se află o clădire care nu este într-o stare prea bună, asta ca să fim foarte finuţi, mai exact cade tencuiala de pe faţada clădirii şi colac peste pupăză, mai cade şi ţigla care nu mai suportă probabil nepăsarea proprietarilor.


Una dintre tiglele imobilului a căzut exact pe parbrizul unei autoturism care din nefericire se afla la momentul şi locul nepotrivit, însa ce este drept, proprietarii cladirii, cu un tupeu de zile mari părerea noastră, au afişat pe faţada clădirii o atenţionare pentru şoferi în care le atrage atenţia că ei n-au nicio vină ca se desprind bucaţi din faţadă şi acoperiş, la fel şi pentru pietonii care cilculă în zonă:"cilculaţi şi parcaţi pe proprie răspundere" de vină esţi TU ŞOFER INCONŞTIENT că parchezi în loc permis, sau tu pietonule că te deplasezi pe trotuar!

 

 

 

Poziţia primăriei

 

Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări.

 

Poliţiştii Locali din cadrul Serviciului  de Ordine Publică şi Circulaţie  din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad au intervenit în cel mai scurt timp. Aceştia au asigurat şi au împrejmuit zona pe strada Meţianu nr. 14 unde au căzut bucăţi de ţiglă de pe acoperiş, câteva ornamente şi fragmente de tencuială de pe faţada imobilului situat la această adresă. Prin Serviciul Dispecerat şi Monitorizare  a fost anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a interveni şi pentru a remedia cât mai urgent problema.

 

Primăria Municipiului Arad trage încă o dată un semnal de alarmă în legătură cu necesitatea intervenţiilor imediate în cazul imobilelor care din cauza avansatei stări de degradare constituie  adevărate pericole pentru cetăţeni. Este foarte important ca toţi proprietarior să înţeleagă că responsabilitatea întreţinerii imobilelor le aparţine în totalitate.

 

Municipalitatea este, în continuare, dispusă să devină partener cu deţinătorii acestor proprietăţi, mai ales în cazul imobilelor unde deţine la rândul ei cotă parte. Din păcate intenţia municipalităţii de a demara lucrări de refacere a faţadelor în cazul unor imobile s-a lovit de refuzul celorlalţi proprietari. Aceştia fie din considerente financiare, fie din total dezinteres s-au opus vehement realizării acestor lucrări. 

Primăria Muncipiului Arad reaminteşte acestor proprietari de clădiri aflate într-un stadiu avansat de degradare, că acordă o  scutire de la plata impozitului timp cinci ani, celor care îşi reabilitează imobilele.