Primul meci șters al sezonului, înfrângerea vine pe final de meci: Ripensia – UTA 2-1

Data publicare: Sambata, 24 August, 2019 Total: 2510 accesari

Primul meci șters al sezonului, înfrângerea vine pe final de meci: Ripensia – UTA 2-1

UTA s-a întors fără puncte de la Timișoara în urma înfrângerii cu Ripensia, scor 1-2. Arădenii au părut obosiți, și au făcut un meci mult sub așteptări, în care ocaziile au fost de partea gazdelor. În tribunele stadionului „Electrica” au fost în jur de 250 de suporteri utiști, galeria afișând și un banner în memoria marelui alpinist arădean Zsolt Torok, decedat acum  o săptămână: „Îmi era atât de frică de moarte, încât m-am apucat de alpinism ca să o înving!”

Prima ocazie a meciului a aparținut gazdelor, prin Staicu, care a trimis incredibil pe lângă, din câțiva metri, cu toată poarta în față. Mai apoi, UTA a lovit bara prin Lorenzi la o fază fixă, iar Apro a tras direct în brațele lui Iacob la cealaltă poartă.

Arădenii au deschis scorul în prelungirile primei părți, prin Ursu: mijlocașul de bandă a primit o minge de la Buhăcianu și l-a lobat superb pe Păduraru, stabilind scorul pauzei.

Timișorenii au ieșit mai motivați de la vestiare, iar egalarea plutea în aer. În minutul 54 Popovici l-a depășit pe portarul Iacob, dar a căzut înainte de a trage la poartă: arbitrul de centru i-a acordat galben pentru simulare.

10 minute mai târziu, Ripensia a primit penalty: Popovici a încercat o finalizare din unghi, mingea l-a lovit în braț pe Stancu, iar centralul a acordat lovitura de la 11 metri. Iacob a fost din nou eroul arădenilor și a parat șutul lui Călin Toma, dar finalul de meci s-a jucat tot în careul utist.

Voinea și Zaluschi au tras pe lângă din poziții excelente, iar norocul părea că e de partea UTA-ei. Asta până în minutul 88, când același Zaluschi a centrat dintr-o lovitură liberă, și Voinea a înscris cu capul de lângă Denis Hrezdac, primul gol primit de „roș-albi” în acest sezon.

În fine, în al treilea minut al prelungirilor, Fotescu a primit o minge lungă și a căzut în careu după un contact minor cu Melinte. Zaluschi a transformat penalty-ul și a adus prima înfrângere a UTA-ei din acest sezon.

Următorul meci pentru arădeni este programat marți, de la ora 17:30, pe terenul celor de la Șoimii Lipova, în Cupa României. În Liga a II-a urmează un duel facil pe hârtie, pe teren propriu cu codașa Sportul Snagov, sâmbăta viitoare de la ora 11:00.

 

Formații:

UTA: Fl. Iacob - Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu - Lorenzi, Hrezdac – Miculescu (Ioniță 90), Cip. Rus (Bustea 74), Ursu (Oroian 83) – Buhăcianu
Rezerve: Bolboaşă - Şeroni, Ivan, Isac
Antrenor: Laszlo Balint

Ripensia: Păduraru – C. Lungu, Apro (Stoi 72), Hecsko, C. Toma – T. Călin, Vl. Tudorache – Popovici (Fotescu 79), Zaluschi, Chera – M. Staicu (Voinea 46)

Rezerve: Mociu – Neagu, Vasluian, Monea 

Antrenor: Alexandru Pelici



FOTO: Mediafax