Aradul este în dezvoltare majoră, potrivit unui studiu al puterii de cumpărare. Se prefigurează creșteri economice notabile

Data publicare: Vineri, 23 August, 2019 Total: 1233 accesari

Aradul este în dezvoltare majoră, potrivit unui studiu al puterii de cumpărare. Se prefigurează creșteri economice notabile
Un studiu anual realizat de GfK arata care este puterea de cumparare in Europa pentru anul 2018. Rezultatele acestuia indica o crestere a venitului net anual disponibil pe cap de locuitor a crescut cu 18% in 2018, la nivelul intregii tari, ajungand la 5.083 euro, de la 4.556 euro in 2017 si 4.181 euro in 2016. La Arad se prefigureaza cresteri economice notabile.

Judetele situate aproape de nivelul mediei pe tara din punctul de vedere al puterii de cumparare sunt acelea care includ orase aflate in competitia dezvoltarii: Prahova, Arges, Constanta, Alba si Arad. Aici se prefigureaza cresteri economice notabile, ele servind drept sateliti ai marilor centre economice si beneficiaza de investitiile jucatorilor care isi reamplaseaza activitatile in proximitatea marilor centre economice care devin neincapatoare (Cluj, Timisoara, Brasov). Tot aceste orase ocupa locuri de top la absorbtia fondurilor europe si la dezvoltarea infrastructurii. Arad si-a asigurat un numar foarte mare de conexiuni de transport cu reteaua europeana de drumuri.

Se estimeaza ca Sibiu, Brasov, Arad, Constanta si Alba Iulia sunt orasele care in curand vor cunoaste o dezvoltare mai mare decat Bucurestiul, tocmai pentru ca au o infrastructura buna, dar si centre universitare care sa formeze piata fortei de munca, scrie wall-street.ro.

De asemenea, competitia regionala se intensifica odata cu disponibilitatea fondurilor europene. In acest sens, unele judete au adoptat strategii si aliante pentru impulsionarea atragerii acestor fonduri pentru a-si dezvolta infrastructura, cum este cazul ”Aliantei Vestului” – o alianta intre patru judete – Cluj, Timis, Arad si Oradea - menita sa impulsioneze atragerea finantarilor pentru dezvoltarea regionala.

Sursa wall-street.ro