Cea mai mare pădure a planetei arde de peste 16 zile. Fumul provocat de incendii a lăsat Sao Paulo în beznă

Data publicare: Joi, 22 August, 2019 Total: 5806 accesari

Cea mai mare pădure a planetei arde de peste 16 zile. Fumul provocat de incendii a lăsat Sao Paulo în beznă Situaţie alarmantă!

Pădurea Amazoniană de pe teritoriul Braziliei a fost afectată de un număr record de incendii în acest an. Institutul Naţional pentru Cercetarea Spaţiului a transmis că satelitul său a arătat o extindere a incendiilor cu 84% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.  

Fumul de la incendiile masive a întunecat cu totul oraşul Sao Paulo. Fenomenul, care a durat în jur de o oră, a apărut după ce vântul puternic a adus fumul din zona incendiilor de pădure, aflate la o distanţă de peste 2.700 de kilometri.

Sursă foto: Twitter / @schmuziger

Sursă foto: Twitter / @clarenoone

Oamenii de ştiinţă acuză că Amazonul a suferit pierderi într-un ritm accelerat de când noul preşedinte, Jair Bolsonaro, şi-a preluat mandatul în luna ianuarie. Acesta a adoptat politici care favorizează dezvoltarea în locul conservării mediului.

În ultimul deceniu, guvernele au reuşit să reducă defrişările cu acţiuni din partea agenţiilor federale şi un sistem de amenzi. Dar Bolsonaro şi miniştrii săi au criticat penalităţile şi au aprobat o reducere a confiscărilor de lemne şi a condamnărilor pentru infracţiuni legate de mediu.

Acum, cea mai mare pădure tropicală din lume este în pericol. Amazonia este un element esenţial pentru încetinirea fenomenului încălzirii globale. În plus, ea găzduieşte peste trei milioane de specii de plante şi animale şi aproximativ un milion de băştinaşi, scrie b1.ro.

Sursă foto: NASA

Sursă foto: National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)