COȘMAR pentru ROMÂNII din Marea Britanie, după Brexitul fără acord

Data publicare: Joi, 22 August, 2019 Total: 3781 accesari

COȘMAR pentru ROMÂNII din Marea Britanie, după Brexitul fără acord

Primele efecte ale ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără o înţelegere ar fi o penurie de alimente, medicamente, şi combustibili și, în plus, libera circulaţie între regat şi Uniune va fi întreruptă imediat, ceea ce ar putea genera blocarea fronterelor.

Raportul ”Operation Yellow Hammer”, a apărut în aceeaşi zi în care noul premier britanic, Boris Johnson, a anunţat pe Twitter că legea de aderare a Marii Britanii la Uniunea Europeană a fost abrogată. Prin urmare, legile europene nu vor mai fi aplicate în regat după 31 octombrie. Conform analiștilor politici, un prim efect va fi că ar trebui reintroduse controalele vamale la frontieră.

În aceeași ordine de idei, liderii opoziţiei britanice cer convocarea de urgenţă a Parlamentului în speranţa că vor reuşi revocarea Guvernului printr-o moţiune de cenzură şi să obţină astfel o nouă amânare a Brexit-ului.

În Marea Britanie trăiesc peste 450.000 de români. După Brexit aceștia ar putea avea nevoie de vize pentru a intra în UK, la fel, probabil, ca și restul europenilor, în lipsa unor acorduri între țări.

Este de aşteptat să apară schimbări şi în domeniul transporturilor – toate acordurile de zbor vor fi renegciate de către companiile aeriene. În prezent, doar din Bucureşti sunt operate 105 zboruri săptămânale către diferite destinaţii din Marea Britanie, potrivit b1.ro.