„Arad Free Tours pe două roți” cu tema celei de a IV-a ediții, Comunismul

Data publicare: Miercuri, 21 August, 2019 Total: 1155 accesari

„Arad Free Tours pe două roți” cu tema celei de a IV-a ediții, Comunismul

Arad Free Tours alături de cursanții de la Școala de Turism Alternativ vor organiza și anul acesta „Arad Free Tours pe două roți” sau turul Aradului pe biciclete, iar tema celei de a 4-a ediții este… Comunismul.

 

"Indiferent ce gândim și simțim despre această perioadă, realitatea este că România a fost o republică comunistă pentru mai mult de patru decenii. Perioada aceasta face parte din istoria noastră recentă, iar amprenta ei este vizibilă și în prezent în societatea noastră. Din punct de vedere turistic, am observat că există un număr considerabil de vizitatori, în special din occident, care sunt curioși să afle cum a fost, să descopere stilul de viață de atunci și să înțeleagă mai bine urmările care se pot observa și în prezent", transmit reprezentanții Asociației Turism Alternativ.

 

Turul tematic programat pe data de 23 august se adresează atât persoanelor care au trăit pe vremea comunismului și doresc să își cunoască mai bine orașul, cât și celor născuți după 1990, care nu au „prins” perioada respectivă.

 

Participanții vor vizita alături de ghizii voluntai clădirile din Arad unde au avut loc primele adunări muncitorești sau unde s-au ținut adunările Partidului Comunist în ilegalitate.

 

„Veți avea ocazia să vedeți cum s-a dezvoltat Aradul în perioada 1945-1989, stilurile abordate în arhitectură și artă, dar și cum trăiau oamenii zi de zi. Trecând pe lângă vechile fabrici cu care se mândrea orașul, vom vedea cum a evoluat industria și cum s-a schimbat stilul de viață al oamenilor. În final, vom parcurge o parte a traseului pe care au mers și revoluționarii din decembrie ’89, pentru a ajunge în fața Primăriei", au concluzionat reprezentanții Asociației Turism Alternativ.

 

Așadar, va fi un tur ce va prezenta evenimentele obiectiv, dar și presărat, în stilul nostru, cu glume și legende urbane. Ghizii Arad Free Tours vă așteaptă vineri, 23 august, la ora 18, pe biciclete în fața „Sfatului Popular” - Primăriei!”.

 

Link-ul evenimentului pe Facebook:

https://www.facebook.com/events/1106912189518153/

„Arad Free Tours pe două roți” cu tema celei de a IV-a ediții, Comunismul„Arad Free Tours pe două roți” cu tema celei de a IV-a ediții, Comunismul