Iohannis la Casa Albă: declarație comună cu Donald Trump și cadoul primit de la președintele SUA

Data publicare: Miercuri, 21 August, 2019 Total: 1052 accesari

Iohannis la Casa Albă: declarație comună cu Donald Trump și cadoul primit de la președintele SUA

Vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA, la Casa Albă a culminat cu o declarație comună împreună cu președintele Donald Trump adoptată marți, la Washington, prin care cei doi lideri au scris istorie pentru relațiile dintre SUA și România.

Declaraţia comună priveşte întărirea relaţiilor dintre cele două state, un document esenţial pentru dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA, potrivit descrierii președintelui Klaus Iohannis care a afirmat ulterior întâlnirii cu Donald Trump că este prima dată când a făcut acest pas.
  

Declarația Comună a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, și a Președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump

Ca Președinți ai României și Statelor Unite ale Americii, acționăm împreună, ca prieteni și aliați, pentru a avansa Parteneriatul nostru Strategic robust și durabil. Prin parteneriatul nostru, care se aprofundează, vom crea noi oportunități pentru creșterea securității, dezvoltării și prosperității, și pentru a răspunde mai bine provocărilor și responsabilităților globale pe care le împărtășim.

Rememorăm Revoluția din Decembrie de acum 30 de ani, când românii curajoși au înlăturat o dictatură brutală și au îndreptat țara pe calea democrației, a statului de drept și a economiei de piață. Anul acesta am marcat, de asemenea, cu mândrie, și aniversarea a 15 ani de la aderarea României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Citiți declarația integrală aici: https://pnl.ro/go/w7DecN


Cadoul primit la Casa Albă


Președintele Iohannis nu pleacă acasă cu mâna goală pentru că acesta a primit un cadou simbolic care poate fi și o promisiune de la președintele SUA în ceea ce privește parteneriatul cu România.

Cadoul este reprezentat printr-o șapcă pe care scrie „Make România Great Again”, care s-a traduce „Să facem România măreață din nou”. Asta după ce Trump a purtat în campania sa o șapcă roșie pe care scria Make America Great Again (Să facem America măreață din nou).

Iohannis la Casa Albă declarație comună cu Donald Trump și cadoul primit de la președintele SUA


Foto: presidency.ro

Mai mult, Trump îl laudă pe Iohannis la Casa Albă spunând că este foarte respectat și că a făcut o treabă foarte bună în România. 

"Sunt onorat sa fiu alaturi de Presedintele Romaniei, este foarte respectat, a facut o treaba foarte buna. Este un sezon politic in desfasurare in Romania, dar imi imaginez ca va descurcati foarte bine, pentru ca sunteti talentat, iubiti poporul, iar noi avem o relatie extraordinara cu Romania. Statele Unite si Romania au o relatie mai buna ca niciodata. Si vreau sa va multumesc pentru asta. Avem relatii comerciale foarte intense, afaceri in desfasurare, avem mult comert cu Romania si cu poporul sau talentat", a declarat Donald Trump.