Încă un deces în cazul Săpoca. Managerul Spitalului de Psihiatrie și-a dat demisia

Data publicare: Luni, 19 August, 2019 Total: 1401 accesari

Încă un deces în cazul Săpoca. Managerul Spitalului de Psihiatrie și-a dat demisia
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că managerului Spitalului Săpoca și-a dat demisia. De asemenea, un alt pacient a murit. 

”În cursul nopții trecute am finalizat ancheta, iar în această dimineață am prezentat concluziile, iar managerului spitalului și-a dat demisia”, a spus Sorina Pintea.

A cincea persoană care a decedat este o pacientă de 88 de ani care a făcut un stop cardio respirator azi-noapte.

Pintea spune că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi a reiterat faptul că această tragedie putea fi evitată. Reclama Sorina Pintea ca asistenta nu si-a respectat fișa postului în care scria clar că pacienților nu trebuia să li se lase la îndemână obiecte contondente. Așadar, stativul nu trebuia în niciun caz să rămână în salon.

A doua greșeală, potrivit lui Pintea, ar fi că spitalul a pus două persoane aflate în sevraj etilic în același pat. Adică în pat cu ucigasul a mai fost pus un bărbat, deși existau paturi libere.

Atacatorul a fost dus ieri la Tribunalul Buzău. Mai apoi s-a decis ca acesta sa fie internat provizoriu in spitalul de psihiatrie pt a se stabili daca acesta are discernamant.

In acest dosar, procurorii au început urmărirea penală sub aspectul infracţiunii de omor calificat.


Sursa realitatea.net