Toți utilizatorii sunt afectați de această schimbare. Care este anunțul Google

Data publicare: Vineri, 16 August, 2019 Total: 2651 accesari

Toți utilizatorii sunt afectați de această schimbare. Care este anunțul Google Premieră pentru Google!

Gigantul Google face anunțul legat de noua strategie în ceea ce privește utilizarea serviciilor sale. După ce majoritatea telefoanelor noi și performante folosesc amprenta ca înlocuitor al parolei, cei de la Google și-au propus să introducă și ei acest mod de autentificare. Cei aproximativ 1,7 miiliarde de utilizatori vor putea uita de parole și le vor putea înlocui cu amprenta. Acest lucru va permite folosirea amprentei atât în cadrul serviciilor web, cât și în aplicațiile de pe telefon.

Conform companiei, noile tehnologii de autentificare depășesc parolele clasice în performanță și ușurință în utilizare. Anumite servicii Google vor folosi autentificare biometrică sau codul de pe telefon ca să nu mai trebuiască să ții minte parole.

Cum va funcționa strategia Google de-a înlocui parolele cu amprenta


parole Google autentificare amprenta

Pentru cine dorește să încerce noua funcționalitate, poate vizita site-ul passwords.google.com. Permiteți autentificarea cu amprent în Chrome, astfel, aveți acces la toate conturile pe care browserul le știe, fără să vă mai faceți griji de parole și să fie necesar să tineți minte o multitudine de parole pentru fiecare cont.

Avantajul acestui mod de autentificare este că datele despre autentificare biometrică sunt stocate local, iar protocolul FIDO2 folosit de Google e mai eficient decât parolele clasice. Toate dispozitivele cu scanner de amprentă sunt compatibile acestui sistem de logare, potrivit playtech.ro.