Toată lumea se agită cu pesta porcină din judeţul Arad, mai puţin prefectul Horgea care şi-a luat concediu

Data publicare: Vineri, 16 August, 2019 Total: 1498 accesari

Toată lumea se agită cu pesta porcină din judeţul Arad, mai puţin prefectul Horgea care şi-a luat concediu

Joi, 15 august, Comitetul Local de Combatere a Bolilor s-a întrunit la sediul Prefecturii din Arad, într-o ședință de analiză a situației generată de prezența virusului pestei porcine africane pe teritoriul Județului Arad. La ședință a participat și Alexandru Valentin Țachianu, Secretar de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, şi reprezentanţii instituţiilor care sunt implicate în combaterea acestui virus, mai puţin doamna prefect Florentina Horgea care probabil că a avut concediul programat şi a considerat că este mult mai important să-şi urmeze programul de concediu decât să se ocupe direct de problema pestei porcine care a lovit  Aradul.

Nici fostul primar Gheorghe Falcă, aflat în vacanţă la Parlamentul European nu a stat degeaba, a vorbit direct  cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru a accelera aplicarea măsurilor de prevenire a escaladării epidemiei, iar accelerarea s-a produs se pare, în urma discuţiei Secretar de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Alexandru Valentin Țachianu, a venit la Arad, însă se pare că a fost întâmpinat de subprefectul judeţului, Vasilică Damian, probabil “consemnat” la locul de muncă în perioada în care doamna prefect se bucură de concediu, însă cu toate că este în concediu, a dat declaţii care apar în comunicatul de presă, fapt care ne-a determinat să o includem în fotografia cgrupului de lucru, ca şi cum ar fi fost prezentă.

 

„Îi mulțumesc secretarului de stat Țachianu că s-a deplasat la Arad în urma discuției telefonice pe care am avut-o cu domnul ministru Daea. Suntem interesați să protejăm gospodăriile cetățenești și combinatele de creștere a porcilor din județul Arad. În județul nostru avem ferme foarte mari, de exemplu la 8 km de Sânpetru German avem un combinat cu 8000 de scroafe, iar la 10 km de Cintei avem combinatul de la Olari. Am constatat că în ultimele trei săptămâni instituțiile statului, care trebuiau coordonate de Prefectură, nu au intervenit în județul Arad și nu intervin nici până la această  oră. Secretarul de stat a punctat clar ce trebuie făcut, ce presupune modul de neutralizare a animalelor. Asta înseamnă că unii din instituțiile statului știu ce trebuie făcut, dar ații nici măcar nu știu să aplice. Iar aici nu este vorba de politică, ci de economie, fiindcă și Prefectura și toți ceilalți trebuie să facă totul pentru a proteja bunurile românilor”, a declarat Gheorghe Falcă.