Incendiu la Spitalul de psihiatrie din Oradea: 24 de pacienţi au fost evacuaţi

Data publicare: Vineri, 16 August, 2019 Total: 1041 accesari

Incendiu la Spitalul de psihiatrie din Oradea: 24 de pacienţi au fost evacuaţi

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri în secția exterioară de psihiatrie a Spitalului Municipal Oradea, din cauza unei țigări. 24 de persoane au fost evacuate, iar trei pacienți au suferit arsuri și intoxicații cu fum.

"Ajunşi la locul producerii evenimentului, pompierii militari au procedat concomitent la localizarea şi lichidarea incendiului, precum şi la evacuarea pacienţilor de la parterul clădirii", a declarat la solicitarea BIHOREANULUI reprezentanta ISU.

Focul a fost stins repede, în mai puţin de 10 minute, potrivit sursei citate. Din salonul cu patru paturi au ars două saltele şi o noptieră.

"Doi pacienţi au suferit arsuri, unul arsuri de gradul III, pe aproximativ 40% din suprafaţa corporală, iar celălalt arsuri de gradul II la nivelul feţei şi căilor aeriene. Un alt pacient a fost intoxicat cu fum", a precizat maiorul Camelia Roşca.

Celor trei victime li s-au acordat îngrijirile necesare şi au fost transportate la UPU. Pompierii au verificat şi etajul superior, însă nu s-a impus evacuarea. "Cauza probabilă e fumantul în locuri nepermise", a precizat reprezentanta ISU Crişana, confirmând cele transmise de Spitalul Municipal,potrivit romaniatv.net.