Țucudean aduce victoria la Glasgow și Clujul e în play-off-ul Champions League! Celtic – CFR 3-4

Data publicare: Miercuri, 14 August, 2019 Total: 2532 accesari

Țucudean aduce victoria la Glasgow și Clujul e în play-off-ul Champions League! Celtic – CFR 3-4

CFR Cluj s-a calificat în ultimul tur preliminar al UEFA Champions League după o victorie de poveste pe terenul lui Celtic Glasgow, 4-3 (5-4 la general). Arădeanul George Țucudean a intrat la pauză și a închis tabela în prelungiri. Feroviarii o vor înfrunta pe Slavia Praga în play-off-ul Ligii, iar în caz de eliminare vor juca în grupele UEFA Europa League după 10 ani.

 

Cu 60000 de scoțieni în tribune, elevii lui Dan Petrescu au avut o primă repriză foarte bună, în care gazdele nu s-au apropiat de poarta lui Arlauskis. Oaspeții au cerut un penalty în minutul 8 la un fault asupra lui Deac, dar „centralul” leton nu l-a acordat deși erau circumstanțe clare. Același Deac avea să deschidă scorul cu o lovitură de cap după o centrare senzațională a lui Omrani. Scorul pauzei a fost 0-1, iar ardelenii păreau favoriți la calificare.

 

Gazdele au revenit în forță însă, după pauză: Forrest a egalat, iar Edouard a făcut 2-1 în urma unei greșeli amatorești  în apărarea clujeană. CFR a primit un penalty în minutul 74, după un henț inexplicabil al lui Scott Brown. Omrani a transformat cu emoții și feroviarii erau din nou calificați. După doar două minute, o nouă neatenție în defensiva oaspete a fost speculată de Edouard, care i-a trimis în gura porții lui Christie, acesta finalizând simplu pentru 3-2. Dar nebunia nu se încheiase.

 

Țucudean a deviat bine pentru Păun, care a tras puternic, portarul Bain a reușit să respingă, dar doar până la Omrani, care a egalat din nou cu o execuție din cădere. Scoțienii au forțat atacul în ultimul sfert de oră, dar cei care au marcat au fost tot clujenii: George Țucudean l-a lobat pe Bain și a stabilit scorul final, 3-4.

 

În play-off, CFR va da peste Slavia Praga, echipa românilor Alexandru Băluță și Nicolae Stanciu. Meciurile vor avea loc pe 20 august (tur, la Cluj) și 28 august (retur, la Praga).

 

FOTO: Reuters