Victorie muncită la Ploiești, „Bătrâna Doamnă” își păstrează prima poziție! Petrolul – UTA 0-3

Data publicare: Marti, 13 August, 2019 Total: 767 accesari

Victorie muncită la Ploiești, „Bătrâna Doamnă” își păstrează prima poziție! Petrolul – UTA 0-3

UTA s-a întors triumfătoare de la Ploiești, unde a învins Petrolul cu 3-0 după o partidă în care s-a apărat eroic, portarul Florin Iacob fiind în zi de grație. Ciprian Rus, Valentin Buhăcianu și Diego Lorenzi au înscris golurile care păstrează UTA pe primul loc în clasamentul Ligii a II-a și după cea de-a doua rundă.

 

Gazdele au început meciul mai bine, dar în ciuda șuturilor trimise de Meza și Marinescu, nu au reușit să înscrie. Același Marinescu a fost eroul negativ al „lupilor” în prima repriză: căpitanul Petrolului a făcut un henț în careu la o fază care nu anunța nimic, iar Ciprian Rus a transformat fără emoții lovitura de la 11 metri, practic singura ocazie importantă a UTA-ei din primul mitan.

 

Și partea a doua a început tot cu ploieștenii în atac: I. Stoica a recuperat o minge de la Lorenzi, a avansat până în apropierea careului, de unde însă a trimis doar în bară. Apoi, Florin Iacob și-a intrat în rol: în minutul 65 a scos o lovitură de cap a lui Arnăutu din apropiere, iar cu șase minute înainte de final a avut o intervenție de domeniul fantasticului la voleul lui Bărboianu.

 

Arădenii au dat lovitura pe contră în ultimul minut din timpul regulamentar: Buhăcianu a blocat o minge trimisă de Bărboianu la 70 de metri de poarta adversă, a făcut o cursă fantastică până în careul Petrolului și a trimis, cu sânge rece, pe lângă portarul Avram.

 

Peste alte trei minute, UTA a închis tabela: Ursu i-a centrat în careu lui Buhăcianu, șutul acestuia a fost blocat de Avram, dar Lorenzi a fost atent și a înscris cu o execuție pe jos, de la 17 metri.

 

Scor final 3-0 pentru arădeni, care își păstrează prima poziție în clasament. Pe  lângă UTA, nou-promovatele Turris-Oltul Turnu Măgurele și SCM Gloria Buzău au și ele 6 puncte, dar un golaveraj inferior.

 

Sâmbătă, „roș-albii” revin pe „Motorul”: partida dintre UTA și Csikszereda Miercurea Ciuc e programată de la ora 11:00, întâlnirea nefiind televizată.

 

Petrolul: R. Avram - Bărboianu, Walace, Sîrghi, Ţicu - Meza Colli (M. Bratu 58), Cioinac - Al. Munteanu (Arnăutu 55), Laur. Marinescu, Ştefănescu (A. Zaharia 70) - I. Stoica. Rezerve neutilizate: C. Lungu - Mihăescu, Manolache, Racu. Antrenor: Flavius Stoican

UTA: Fl. Iacob - Tomozei, Melinte, Ilie, B. Stancu - Oroian (Isac 61), Lorenzi, Hrezdac, Bustea (O. Ursu 67) – Buhăcianu, Rus (Puşcaş 86). Rezerve neutilizate: Bolboaşă - Şeroni, Miculescu, Khalaila. Antrenor: Laszlo Balint

 

FOTO: DigiSport