SONDAJ CURS - Iohannis și PNL domină topul

Data publicare: Luni, 12 August, 2019 Total: 2512 accesari

SONDAJ CURS - Iohannis și PNL domină topul

Cel mai nou sondaj de opinie a fost publicat de către Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS). În perioada 19 iulie - 5 august, cei de la CURS au făcut sondajul pe 1600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de încredere de 95%.

Președintele Klaus Iohannis, candidat al PNL pentru un al II-lea mandat ca președinte, ar primi un procent de 39% din totalul celor intervievați, urmat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18%. Tăriceanu e urmat de Dan Barna, candidatul comun al USR și PLUS în cadrul Alianței politice ”Alianța 2020 USR+PLUS” cu 17% și de premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14%.

În topul partidelor domina Partidul Național Liberal (PNL) cu 31 la sutăPartidul Social Democrat cu 24% este următorul și Alianța 2020 USR+PLUS are 20%. La mare distanță urmează ALDE cu 8% și posibilii viitori parteneri de alianță electorală, Pro România cu 7%. PMP și UDMR încheie plutonul cu 5 și respectiv 4 la sută, potrivit stiripesurse.ro.

În ce privește mulțumirea față de prestația președintelui și premierului:

- 47% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația președintelui Klaus Iohannis. 50% sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea lui.

- 23% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația premierului Viorica Dăncilă. 74% se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea ei.

content-image