Trei puncte de ajutor anticaniculă vor fi amplasate în municipiu

Data publicare: Luni, 12 August, 2019 Total: 850 accesari

Trei puncte de ajutor anticaniculă vor fi amplasate în municipiu

Primăria Municipiului Arad va pune în aplicare primele măsuri de combatere a caniculei, prin amenajarea unor puncte de distribuire a apei potabile și puncte de prim-ajutor în clădiri răcoroase sau instituții. Acestea vor fi activate în intervalul de valabilitate al avertizărilor meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne  codificate: cod galben, cod portocaliu sau roșu și vor funcționa între orele 11.00-19.00.

Este vorba despre trei puncte anticaniculă al căror rol principal este să ofere primul ajutor persoanelor afectate de căldură. Acestea sunt amplasate ca și în anii precedenți, în holul din  Teatrul Clasic Ioan Slavici, la intrarea în  Palatul Administrativ și în Catedrala Ortodoxă Noua de la Podgoria.

Canicula este prezentă aproape în fiecare vară, poate produce mari probleme de sănătate celor care nu respectă regulile de protecţie.

Primăria Municipiului Arad recomandă tuturor cetăţenilor câteva măsuri de protecţie, astfel:        

- evitarea, pe cât posibil, a expunerilor prelungite la soare;

- purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere, de culori deschise;

- consumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, fără a aștepta apariţia senzației de sete;

-consumul de alcool, cafea și băuturi cu conținut ridicat de zahăr va fi evitat deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;

- se vor consuma fructe si legume proaspete;

- se vor evita activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie.