Salvatorii nu au timp liber. Povestea eliberării motociclistului rămas în pădure

Data publicare: Luni, 12 August, 2019 Total: 2728 accesari

Salvatorii nu au timp liber. Povestea eliberării motociclistului rămas în pădure

După ce ieri seara, un motociclist a apelat 112, fiind pierdut într-o pădure din județul Arad cu pană la motor, obosit, deshidratat și fără semnal la telefon, salvatorii au acționat și ne-au transmis povestea intervenției.

Autoritățile s-au mobilizat repede și eficient, astfel încât bărbatul a fost salvat înainte ca noaptea să pună stăpânire peste pădure. Iată cum s-a întâmplat totul:

"Împreună suntem MAI puternici.

Povestea începe începe în jurul orei 19.00 când, colegii din județul Hunedoara ne redirecționează cazul. Motociclist, pierdut undeva în județul Arad la limita cu județul Hunedoara, conștient, deshidratat, nu știe unde este și nu poate continua deplasarea. Nu are semnal la telefon, poate apela doar 112, dar a reușit sa transmită coordonatele GPS de la locul în care se află.

Dispeceratul ISU ARAD, Mr. Deacu Adrian, plt.maj Bedo Tiberiu, plt.adj.sef Ungureanu Ionel, pompieri ai căror muncă nu se vede, dar se simte, reușesc în mai puțin de 3 minute sa îl localizeze și sa transmită forțelor de la Secția Bârzava locația și celor venite în sprijin. În mai puțin de jumătate de oră, trei autospeciale de teren ale Secției de Pompieri Bârzava, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Postului de Poliție Petriș, Salvamont-Salvaspeo și Ocolul Silvic au plecat de la Primăria Petriș în căutarea dispărutului.

A fost solicitat din timpul liber și colegul nostru plt.maj Leric George de la Secția de Pompieri Bârzava. George, un salvator dedicat meseriei și iubitor de enduro deține o motocicletă de tip ENDURO, este localnic și cunoaște foarte bine zona.
După câțiva km parcurși prin pădure, mașinile de teren nu au mai putut înainta. Salvatorii încep înaintarea pe jos.

Dificultatea unor astfel de misiuni, în afară de zona greu accesibilă, constă și în lipsa comunicațiilor. Fără semnal la telefon, fără semnal la stațiile radio, practic faci intervenția "în orb".

ORA 20.31 apel la 112, e colegul Geany, (Leric George) spune dispecerul.
-plt.maj Leric, raportez l-am găsit exact unde mi-ați trimis localizarea. E în stare bună, dar deshidratat. I-am adus apă, văd ce are la motor și îl cobor la SMURD și la jamdarmi. In 15 minute ajungem la ei. Știu eu un drum mai scurt, dar e doar pentru motocicletă.

În jurul orei 21, victima, un bărbat de 42 de ani era pe mâna paramedicilor în stare bună.
#isuarad  #politiaarad  #jandarmeriaarad  #salvamontsalvaspeo."

Salvatorii nu au timp liber. Povestea eliberării motociclistului rămas în pădure 1
Salvatorii nu au timp liber. Povestea eliberării motociclistului rămas în pădure 2