Baci Pavel din Moneasa, pierdut în pădure a fost găsit de polițiști după zeci de minute de căutări

Data publicare: Vineri, 09 August, 2019 Total: 3022 accesari

Baci Pavel din Moneasa, pierdut în pădure a fost găsit de polițiști după zeci de minute de căutări

În după-amiaza zilei de joi 8 august a.c., o femeie din Moneasa, județul Arad a anunțat la postul de poliție din localitate, că soțul a plecat în pădure după vreascuri și nu s-a mai întors.

Tanti Leana, așa cum o știu cei din Moneasa a anunțat poliția că soțul ei "Baci Pavel" ( așa cum îl cunosc cei din Moneasa n.r.) a plecat în pădure să adune vreascuri și uscături și nu s-a mai întors la masa de prânz. Speriată, femeia s-a gândit la ce este mai rău și s-a deplasat la postul de poliție din Moneasa unde a povestit ce s-a întâmplat.

Polițiștii, ajutați de jandarmi, lucrători ai Primăriei, precum și mulți voluntari care au fost foarte prompți și au pornit imediat în căutarea bătrânului. Aceștia l-au găsit pe Baci Pavel, căzut pe jos și deshidratat. Bătrânul era fericit că oamenii l-au găsit la timp.

"În timp ce polițista de serviciu încerca să o liniștească pe Tanti Leana, colegul ei a alertat Secția 9 de Politie Rurală Sebiș, și în cel mai scurt timp mai mulți polițiști au sosit la fața locului.

Polițiștii au solicitat sprijinul colegilor jandarmi montani și salvamontiști, și împreună cu lucrători din Primărie și voluntari au pornit căutarea în zona indicată de Tanti Leana, pe o suprafață de 1-8 km în amonte de casa lor.

Prin iarbă înaltă de un metru, aproape de liziera pădurii, după zeci de minute de căutări, unul dintre salvatori a auzit o voce firavă care l-a condus către Baci Pavel. Era căzut, deshidratat dar fericit că nu l-a prins noaptea singur, lângă pădure.

Salvatorii l-au dus pe Baci Pavel pe brațe și apoi cu ATV-ul până la autospeciala SAJ, sosită între timp la fața locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Din fericire, Baci Pavel este în afara oricărui pericol, alături de familia sa, în Moneasa, unde aerul e rarefiat, oamenii puțini, dar la greu sunt mereu împreună. ÎMPREUNĂ SUNTEM M.A.I. PUTERNICI!" au precizat reprezentanții IPJ Arad.