FRF a anunțat seriile pentru noul sezon de Liga a III-a! „Seriile 3 și 4 s-au făcut ca să fie bine pentru două echipe, Slatina și Craiova lui Mititelu, ambele cu pretenții la promovare”

Data publicare: Vineri, 09 August, 2019 Total: 2224 accesari

FRF a anunțat seriile pentru noul sezon de Liga a III-a! „Seriile 3 și 4 s-au făcut ca să fie bine pentru două echipe, Slatina și Craiova lui Mititelu, ambele cu pretenții la promovare”

Federația Română de Fotbal a anunțat, ieri, componența celor cinci serii ale eșalonului terț. Cele cinci echipe arădene au fost repartizate în Seria a IV-a, unde favorită la promovare pare FCU Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu.

Componența Seriei IV: U Craiova 1948 SA, CS Gilortul Târgu Cărbunești, ACS Flacăra Horezu, CS Viitorul Dăești, LPS Cetate Deva, CS Hunedoara, AFC Metalurgistul Cugir 1939, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, ACS Poli Timișoara, ACS Dumbrăvița, AS Fortuna Becicherecu Mic, CS Șoimii Lipova, CS Gloria Lunca-Teuz Cermei, CS Național Sebiș, CS Crișul Chișineu Criș, ACS Progresul Pecica.

Componența seriei a iscat deja unele controverse printre conducătorii echipelor arădene, care vor fi nevoite să facă deplasări foarte lungi, până în județul Vâlcea, nu în Alba sau Sibiu, cum a fost situația anul trecut.

„Părerea mea personală este că seriile 3 și 4 s-au făcut ca să fie bine pentru două echipe, Slatina și Craiova lui Mititelu, ambele cu pretenții la promovare. Nu știu dacă se poate repeta istoria cu o echipă izolată care câștigă seria, cum a fost Reșița în sezonul trecut, sunt patru echipe timișene și cinci arădene care vor fi greu de bătut. Nu este normal să facem 400 de kilometri, să trecem prin Alba și Sibiu fără să jucăm, ca să ajungem în județul Vâlcea unde avem două adversare. Nici pentru ele nu cred că e convenabil să vină la 12 adversare la distanță mare, de 3-400 de kilometri. Cred că se putea face o împărțire mai echitabilă ca distanțe, dar probabil nu s-a dorit. În loc de Vâlcea, trebuia să fie cu noi Doljul, cu două echipe, dar probabil divergențele între cele două echipe ale Craiovei au contat și în această decizie” este de părere Radu Pop, președintele celor de la Șoimii Lipova, echipă care s-a luptat la promovare în sezonul trecut.

Luni, 12 august, începând cu ora 15.00, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a programului competițional.

Prima etapă din noul sezon este programată pe 24 august 2019. Ultima din tur și din acest an va avea loc pe 30 noiembrie 2019, urmând ca Liga 3 să se reia pe 7 martie 2020.