Debut perfect în noul sezon: UTA – Dunărea Călărași 3-0

Data publicare: Luni, 05 August, 2019 Total: 2267 accesari

Debut perfect în noul sezon: UTA – Dunărea Călărași 3-0

Sub privirile a aproximativ 2500 de spectatori, UTA a debutat în noul sezon cu un succes cât se poate de clar, 3-0 în fața Dunării Călărași. Elevii lui Laszlo Balint au fost la conducerea jocului aproape în permanență și au arătat mult mai bine decât celelalte pretendente la promovare.

Arădenii au deschis scorul în minutul 30: Rus a recuperat o minge în jumătatea adversă, i-a pasat lui Tomozei, care a centrat perfect în careu pentru Bustea. Mijlocașul adus de la Daco-getica a trimis imparabil cu capul, iar austriacul din poarta oaspeților a fost învins. Bawab și Honciu au semnat singurele șanse ale Călărașiului în prima repriză, dar UTA putea și ea să înscrie în mai multe rânduri.

O altă achiziție nouă, Valentin Buhăcianu, a mărit diferența la trei minute după reluarea jocului: în urma unui corner, mingea a ajuns la Tomozei, acesta a centrat la colțul lung, Rus a întors balonul înspre careu, acesta a lovit bara și a ajuns la gogheterul sezonului trecut din liga secundă, care a trimis simplu în plasă cu stângul.

Scorul final a fost stabilit tot de Buhăcianu în minutul 70: atacantul a primit din banda stângă după o acțiune a lui Ursu și a înscris cu un șut din afara careului.

Momentan, trupa arădeană se clasează pe primul loc în liga a doua, deoarece are un golaveraj superior celorlate echipe care au învins în prima etapă. Luni, 12 august, de la ora 18:00, elevii lui Laszlo Balint au programat meciul din a doua rundă, contra Petrolului, pe „Ilie Oană”.

Formații:

UTA: Fl. Iacob - Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu - Hrezdac, Lorenzi (Cr. Puşcaş 65) - Cip. Rus, Miculescu, Bustea (Oct. Ursu 66) - Buhăcianu (Dam. Isac 86). Rezerve neutilizate: Bolboaşă - Şeroni, Oroian, Rz. Ivan. Antrenor: Laszlo Balint

 

Dunărea: Krell - Sabangeanu (Oltay 74), A. Mutu, A. Lopez, Mendy - Honciu (Măgureanu 86), M. Dias (Raiciu 54) - Gliga, Marrone, Bawab - Bg. Rusu. Rezerve neutilizate: Gab. Popa - Zete, Preoteasa, Ţenea. Antrenor: Cristian Pustai