O cunoscută companie ce funcționează pe sistem MLM a primit 200 de milioane dolari amendă pentru înșelarea clienţilor

Data publicare: Vineri, 02 August, 2019 Total: 2759 accesari

O cunoscută companie ce funcționează pe sistem MLM a primit 200 de milioane dolari amendă pentru înșelarea clienţilor

Compania Herbalife a fost acuzată de înșelăciune, motiv pentru care reprezentanții societății au decis să plătească incredibila sumă de 200.000.000 de dolari pentru a scăpa de acuzații. Compania comercializează produse de slăbit și în România și a fost acuzată că a înșelat mai mulți consumatori din SUA.

Acuzele au survenit după ce distribuitorii recrutanți au făcut plângeri împotriva companiei care le-a promis câștiguri fabuloase pe baza vânzării rețelei construite de fiecare în parte. După ce aceștia au sesizat că nu pot realiza o rețea sustenabilă majoritatea au renunțat. Pe lângă această sumă de 200 de milioane de dolari, compania va fi nevoită să despăgubească și pierderile clienților.

Afacerea cu produse de slăbit este prezentă și în România, în Giurgiu, de mai mulţi ani. În ultima perioadă însă asistăm, la o strategie interesantă de camuflare a întregului proces de distribuţie. Oamenii sunt abordați pe stradă în zone aglomerate de persoane care le înmânează un voucher pentru testarea gratuită a sănătății.

Unii dintre cetăţeni cad în plasa cuvântului magic: Gratuit şi iau de bună, oferta. Din păcate în final descoperă că testarea se reduce la urcarea pe un cântar care le arată nu doar greutatea,  ci şi procentul de grăsime din corp după care, inevitabil, urmează o nouă  ofertă de produse pentru slăbit,  marca Herbalife, ce de data asta trebuie achitată.

Medicii care au fost intervievați în legătură cu aceste produse de slăbit și nu recomandă consumarea lor. Ei susțin că rezultatele nu sunt cele la care se așteaptă consumatorii, iar aceste produse de slăbit au un conținut ridicat de chimicale care pot distruge organismul. Mai mult, medicii atrag atenția asupra faptului că nu există produse miraculoase pentru pierderea în greutate, în afară de efortul individual.


Sursa