Alertă meteo ANM! Cod Galben de furtuni, vijelii și grindină în România! Ce zone sunt vizate de prăpăd

Data publicare: Joi, 01 August, 2019 Total: 1704 accesari

Alertă meteo ANM! Cod Galben de furtuni, vijelii și grindină în România! Ce zone sunt vizate de prăpăd Alertă meteo ANM! Cod Galben de furtuni, vijelii și grindină în România! Ce zone sunt vizare de prăpădul de joi. Mai mult de jumătate din România este vizată de intemperii.

Un număr de 26 de judeţe se află joi sub Cod galben de averse şi descărcări electrice, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul orar 10:00 – 23:00, în zonele de deal şi de munte, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei şi local în Oltenia vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică: averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Buzău, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea. Astfel de fenomene se vor semnala temporar și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp. Meteorologii notează, de asemenea, că astfel de fenomene se vor semnala temporar şi în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.