Bani din excedentul Consiliului Judeţean Arad pentru cofinanţarea a trei proiecte transfrontaliere

Data publicare: Joi, 01 August, 2019 Total: 610 accesari

Bani din excedentul Consiliului Judeţean Arad pentru cofinanţarea a trei proiecte transfrontaliere

Consiliul Județean Arad a aprobat în şedinţa de astăzi, din excedentul bugetar, partea de cofinanțare pentru trei proiecte finanțate din fonduri transfrontaliere. Astfel s-au alocat 391.000 lei, reprezentând 2% din valoarea celor trei proiecte pentru care am obţinut o finanţare europeană nerambursabilă de 98%. Aceasta sumă a fost alocată  pentru proiectul de modernizare a tronsonului de drum Curtici-Macea-Sânmartin-Socodor-Nădab, pentru un proiect care vizează situațiile de urgență – „Rețea transfrontalieră pentru îmbunătățirea capacității de răspuns și a managementului riscurilor în situații de urgență şi pentru un proiect accesat în domeniul Sănătății: „Cooperare transfrontalieră în domeniul asistenței medicale pentru o prevenire eficientă, servicii de sănătate mai bune și o reabilitare/recreere eficientă în județele Bekes și Arad”.

Este cunoscută preocuparea noastră pentru atragerea fondurilor europene, în acest caz prin programul transfrontalier. Prin alocarea acestor sume practic, contribuția Consiliului Județean este infimă, față de valoarea acestor proiecte de care vor beneficia cetăţenii judeţului Arad. Aşa cum am mai spus şi demonstrat, Consiliul Județean Arad face eforturi să recupereze din fonduri europene sumele de bani pe care Guvernul României le-a confiscat de la județul nostru!, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Aceste sume au fost repartizate din excedentul bugetar și reprezintă contribuția Consiliului Județean la cele trei proiecte, care sunt finanțate din bani europeni, prin proiecte transfrontaliere.