Rezultatele examenelor de titularizare, publicate pe titularizare.edu.ro

Data publicare: Marti, 23 Iulie, 2019 Total: 2062 accesari

Rezultatele examenelor de titularizare, publicate pe titularizare.edu.ro

Primele rezultate la proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar vor fi afișate marți, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro, dar și pe digi24.ro.

Potrivit calendarului Ministerului Educației Naționale, afișarea primelor rezultate la proba scrisă este programată pentru marți, 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro.

Contestaţiile pot fi depuse tot marți, până la ora 21.00, dar și miercuri până la ora 15.00, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site în data de 30 iulie.

Care este nota minimă pentru titularizare

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.

Când are loc repartizarea posturile didactice

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației Naționale, în data de 1 august va avea loc repartizarea posturile didactice de predare vacante, în ordinea descrescătoare a mediilor, a două categorii de cadre didactice: cadre didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular, respectiv cadre didactice debutante, care au ocupat posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată prin concurs în ultimii 6 ani şi care au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2019.

27.724 de candidați s-au înscris pentru proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar. Dintre aceștia, 4.740 de candidaţi provin din promoția 2019.

În ceea ce privește posturile didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt disponibile 4.319 de posturi. Dintre acestea, 3.091 sunt posturi didactice/catedre vacante în mediul urban şi 1.228 în mediul rural.

Sursa: Mediafax