După 7 ani de “frecat menta” la pasaj, Dorel (Căprar) și-a dat seama că de vină acum sunt PNL-iștii și proprietarii terenurilor din zonă

Data publicare: Joi, 18 Iulie, 2019 Total: 2396 accesari

După 7 ani de “frecat menta” la pasaj, Dorel (Căprar) și-a dat seama că de vină acum sunt PNL-iștii și proprietarii terenurilor din zonă

Dorel Căprar, prședintele PSD Arad, “anunță” electoratul arădean așa cum era de așteptat zicem noi, că nici vorbă de respectarea vreunui termen de finalizare a pasajului de pe centură din zona Micălaca, și evident că ne paște o “reevaluare” a situației.

 

Șantierul pasajului de la Micălaca a stat bine merci aproape 7 ani “într-o conservare naturală”, iar după ce s-a deschis pasajul de la CET, PSD-istii arădeni ne explicau că “no stress” îl dobândim și pe cel de la Micălaca, dar puțintică răbdare.

 

Și am avut, iar acum aflăm că reprezentanții locali ai puterii centrale ne pregătesc psihologic, nu pentru inaugurarea pasajului să scăpăm de rușinea de rigioare și km de cozi de TIR-uri, ci pentru o primă amânare a termenului de finalizare, ba mai mult, președintele PSD Arad ne anunță printr-un comunicat de presă că, după 7 ani abia acum au aflat că:firmele și persoanele fizice care au în proprietate terenuri pe traseul pe care se construieștepasajul blochează lucrările prin refuzul de acceptare a dreptului de servitute pentru relocarea liniilor de curent de înaltă şi medie tensiune.

 

Bă! Ești nebun?! Adică 7 ani cât au stat degeaba, știind că au nevoie de acest drept de servitute, n-au făcut nimic? Răspuns: se pare că DA!

 

Al doilea dar nu cel din urmă vinovat sunt evident PNL-iștii, care au puterea locală conform declarațiilor lui Căprar, și care ar trebui să colaboreze cu ei, dar n-am înțeles din comunicat nici cum anume ar trebui și nici ce anume li s-ar fi cerut și ăștia n-au vrut.

 

Concluzie? E clar că nu vedem noi pasajul gata nici până la alegerile din 2020 cum credeam noi.

 

 

Comunicat de presă:

 

 

Dorel Căprar : "Fac un apel la cei care au terenuri pe traseul Pasajului Micălaca să nu blocheze acest obiectiv de interes național. Guvernul a alocat fondurile necesare pentru construcție"

 

Președintele PSD Arad Dorel Căprar lansează un apel public către toate firmele și persoanele fizice care au în proprietate terenuri pe traseul pe care se construiește al doilea pasaj peste calea ferată Arad-București, în zona Micălaca. Social-democratul le cere acestora să nu mai blocheze lucrările prin refuzul de acceptare a dreptului de servitute pentru relocarea liniilor de curent de înaltă şi medie tensiune.

 

„Al doilea pasaj este o lucrare foarte așteptată de arădeni. Parlamentarii PSD s-au luptat pentru acest proiect, Guvernul a dat banii, iar Ministerul Transporturilor este în legătură permanentă cu constructorii și a eliberat toate avizele necesare. Ar fi culmea ca proiectul să fie blocat chiar de către arădeni. Deci, în primul rând în calitate de arădean, lansez un apel către cei care au terenuri pe traseul construcției să se gândească la interesele județului nostru și să acorde dreptul de servitute pentru noul pasaj”, a declarat Dorel Căprar.

 

Totodată, deputatul PSD a arătat că partidele din Opoziție au refuzat să colaboreze pentru realizarea celor două pasaje, preferând în schimb să atace în permanență partidul de guvernământ.

 

„Noi am vrut să avem o colaborare bună, pentru că suntem la guvernare, însă dânșii au puterea la nivel local. Era normal să colaborăm. În ceea ce ne privește ne-am îndeplinit promisiunea.

Am finalizat primul pasaj de la CET, la fel vom face și cu pasajul de la Micălaca. Deci noi am fost cu munca, iar ceilalți doar cu cearta și scandalul. E păcat, pentru că în unele proiecte majore pentru județ, ar trebui să existe colaborare și dialog între toate forțele politice. Dar în final, cetățenii ne vor judeca pe toți când vor veni alegerile”, a explicat președintele PSD Arad.

 

Obiectivul PSD pentru realizarea de investiții se poate cuantifica prin sumele alocate pentru programele naționale de dezvoltare locală în fiecare județ din România. Astfel, peste 3,7 miliarde de euro au fost alocate pentru 5.500 de proiecte din PNDL 1 în perioada 2013-2019, iar dintre acestea sunt finalizate peste 3.100, restul fiind în curs de execuție. Totodată,peste 6,3 miliarde de euro au fost alocate pentru mai mult de 7.000 de proiecte din PNDL 2pentru perioada 2017-2020, iar dintre acestea sunt finalizate deja 213 proiecte. Investițiile au fost în: alimentări cu apă, canalizări, asfaltări, curent electric, trotuare, construcții de școli, grădinițe, dispensare medicale, cămine culturale în toate localitățile țării, fără deosebire de apartenență politică și au asigurat o creștere semnificativă a standardului de viață pentru milioane de români.