Cel mai mare atac cibernetic din Europa de Est: Datele personale a majorității adulţilor din Bulgaria au fost furate

Data publicare: Joi, 18 Iulie, 2019 Total: 903 accesari

Cel mai mare atac cibernetic din Europa de Est: Datele personale a majorității adulţilor din Bulgaria au fost furate

Date personale a milioane de cetăţeni bulgari au fost furate într-un atac cibernetic asupra agenţiei de taxe şi impozite, conform BBC.

Conform centrului de cercetare cibernetică din Bulgaria, datele personale a majoritatăţii adulţilor din ţara cu o populaţia de 7 milioane de locuitori au fost compromise.

Autorităţile bulgare au arestat un tânăr de 20 de ani sub suspiciunea că ar fi implicat în atacul cibernetic. Printre datele furate se număre numele, adresa şi câteva detalii despre veniturile personale, conform presei locale.

Agenţia de colectare a taxelor riscă acum o amendă de până la 20 de milioane de euro, conform unui oficial din agenţia de protecţie a datelor personale. Atacul a avut loc în luna iunie, dar un mail care ar fi provenit de la unul din atacatori a fost trimis presei bulgare abia luni, scrie b1.ro.

În email nivelul de securitate cibernetică a Bulgariei era numit "o parodie". De asemenea, se făcea o ofertă pentru accesul la datele furate afirmându-se că reprezintă aproape 5 milioane de persoane şi companii. Ministrul de Finanţe, Vladislav Goranov, şi-a cerut scuze în Parlament pentru cele întâmplate.