De astăzi, strada Pădurii se va numi prof. dr. Aurel Ardelean

Data publicare: Marti, 16 Iulie, 2019 Total: 1689 accesari

De astăzi, strada Pădurii se va numi prof. dr. Aurel Ardelean

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local Municipal s-a votat schimbarea de nume a străzii Pădurii în strada prof. dr. Aurel Ardelean în urma solicitării reprezentanților Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

„Prin adresa nr. 34 din 17.05.2019 a Fundației Universitare «Vasile Goldiș» Arad, înregistrată la Primăria Municipiului Arad  cu numărul 39427 din 17.05.2019,  s-a solicitat  redenumirea străzii Pădurii în Str. Prof. dr. AUREL ARDELEAN, având în vedere faptul că domnul Aurel Ardelean, născut în anul 1939 și decedat  în anul 2018, a fost o personalitate marcantă a municipiului Arad, prin faptul că a contribuit  la dezvoltarea municipiului Arad prin activitatea personală a domniei sale,  a fondat și a condus atât Fundația Universitară «Vasile Goldiș» din Arad, cât și Universitatea de Vest «Vasile Goldiș» din Arad”
, potrivit proiectului de hotărâre.

Proiectul a fost votat în unanimitate, prin urmare strada Pădurii din cartierul Pârneava este de astăzi redenumită după fondatorul Universității de Vest „Vasile Goldiș“, prof. dr. Aurel Ardelean în semn de omagiu.


Discursul primarului Călin Bibarț: