10 ani de la înființarea Facultății de Design din Arad și o expoziție Bauhaus la UAV

Data publicare: Vineri, 12 Iulie, 2019 Total: 1036 accesari

10 ani de la înființarea Facultății de Design din Arad și o expoziție Bauhaus la UAV

Facultatea de Design din cadrul Universității ,,Aurel Vlaicu” a sărbătorit, joi, 10 ani de existență. O prezență inedită în peisajul artistic cultural și universitar arădean, aceasta funcționează în fostul sediu administrativ al Serelor arădene, în cartierul Grădiște.

La aniversarea facultății, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a transmis conducerii Universității, cadrelor universitare și studenților aprecierea pentru faptul că se implică în proiectele culturale și sociale ale Aradului și că sunt printre cei mai activi parteneri ai Consiliului Județean Arad în gestionarea proiectelor administrative.

,,O facultate care dezvoltă latura creativă a tinerilor și care îi angrenează în activități civice este un mare câștig pentru Arad. Știu foarte bine că nu numai înființarea unei specializări, ci și susținerea ei, reprezintă o provocare dificilă în condițiile grele ale școlii de astăzi, dar atunci când se pun în valoare talentul și aptitudinile studenților, când există o exigență corectă a cadrelor universitare și când programele de studiu se desfășoară într-un ambient plăcut cred că există premisele ca facultatea să fie apreciată și căutată de absolvenții de liceu. Asta se întâmplă la Arad, la Facultatea de Design și la alte specializări ale Universității ,,Aurel Vlaicu” și ăsta este unul dintre motivele pentru care Aradul este un oraș viu și atractiv. Consiliul Județean Arad colaborează cu Facultatea de Design în proiectul de refacere a curții interioare a Bibliotecii ,,A.D. Xenopol”, în cadrul căruia ne-au fost puse la dispoziție gratuit proiectele de amenajare interioară și beneficiem de asistență în implementarea acestora”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul aniversării de joi, studenții Facultății de Design au pregătit o expoziție Bauhaus, care poate fi vizitată în perioada următoare de arădeni, la sediul facultății.

Carmen Veină