Locuiești la bloc? Ai mare grijă dacă dai muzica prea tare, ce riști

Data publicare: Marti, 09 Iulie, 2019 Total: 2911 accesari

Locuiești la bloc? Ai mare grijă dacă dai muzica prea tare, ce riști Vecinii care nu respectă orele de liniște vor fi aspru pedepsiți. VEZI la ce trebuie să te aștepți dacă nu respecți legea

Dacă faci petrecere și locuiești la bloc sau la casă, ai mare grijă ora la care ții petrecerea, astfel încât să nu tulburi liniștea publică în apropierea vecinilor, îndeosebi cei care locuiesc la bloc. Amenzile pentru încălcarea acestei legi sunt foarte mari, iar ele vor crește de câteva ori dacă se repetă aceste acte de deranjarea liniștii locatarilor. 

Dacă muzica va fi dată la intensitate maximă se vor aplica amenzi de la 2.000 la 3.000 de lei. De asemenea, sancțiunea contravențională va fi mai drastică, iar amenda va crește dacă se constată repetarea faptei într-un interval de 24 de ore.

Totodată, când aplicarea amenzii nu este suficientă pentru a determina încetarea acțiunilor ilegale, polițistul va putea înainta instanței procesul verbal de constatare a contravenției, pentru care legea va prevedea sancțiunea, alternativă la amendă, de prestare de muncă în folosul comunității.