Fostul polițist timișorean Gavrea George a fost condamnat la 8 ani și 11 luni de închisoare. IMAGINEA IPJ-ului din Timiș grav afectată

Data publicare: Vineri, 05 Iulie, 2019 Total: 2347 accesari

Fostul polițist timișorean Gavrea George a fost condamnat la 8 ani și 11 luni de închisoare. IMAGINEA IPJ-ului din Timiș grav afectată

 

Județul Timiș a ținut în ultima perioadă cap de afiș în presa din România, iar în cadrul IPJ Timiș a izbucnit scandal după scandal. Gavrea George, fostul șef al Biroului Furturi din buzunare din cadrul instituției a fost condamnat de Tribunalul Arad, la 8 ani și 11 luni de închisoare cu executare. 


Condamnarea fostului polițist a fost după ce mai mulți hoți de buzunare au demonstrat că polițistul plătit să apere cetățenii le oferea protecție, în stil mafiot. Conform IPJ, Gavrea nu mai este în prezent angajat în cadrul instituției, însă de îndată ce scandalul privind protejarea infractorilor de către un șef din IPJ a devenit public, biroul pe care acesta îl conducea a fost desființat. 


În IPJ Timiș, scandalurile se țin lanț, iar imaginea instituției a fost grav umbrită în ultima perioadă, iar credibilitatea poliției din județ a scăzut îngrijorător de mult. 


Vă amintim de un bărbat ce a fost lăsat să fie tăiat cu drujba și de polițistul ucis la datorie. În cursul acestui an, instituția pornea o anchetă internă împotriva unui agent care a refuzat să trimită un echipaj în urma unui apel la 112 prin care un bărbat solicita ajutor pentru că era urmărit de un bărbat cu o drujba. Omul a murit înainte ca IPJ Timiș să trimită un echipaj la fața locului, deși de la post era o distanță de doar câteva minute până la casa omului. Ulterior incidentului, în cadrul IPJ s-a făcut o anchetă despre care poliția nu a dat detalii, motivând că ar fi secretă. Nici în ziua de azi, împotriva angajatului nu au fost luate măsuri, cercetările conchizând că nu avea de unde să știe dacă apelul nu era o farsă.


Al doilea scandal izbucnit în acest an la IPJ Timiș a fost după moartea polițistului Cristian Amariei, împușcat de Ionel Lepa, criminalul care ulterior comiterii faptei s-a sinucis. Lepa, recidivist cu cazier de șapte pagini a fost ridicat de un echipaj obișnuit de poliție, însă a ripostat și a ucis pe loc un agent, rănindu-i un coleg. Acesta a fugit și s-a acuns aproape două zile fiind prins abia după mobilizarea trupelor speciale din Timiș, Arad, Hunedoara și a SIAS.


La acea vreme, Ioan Buda, șeful Poliției Române, anunța că va cere anchetă la IPJ Timiș, acuzând că la mijloc ar fi vorba de încălcarea unor proceduri. Din păcate, informațiile privind ancheta au rămas secrete și niciun angajat din cadrul IPJ nu a fost tras la răspundere pentru că un polițist a murit împușcat de un infractor deosebit de periculos.