Șofer de 15 ani pe străzile Aradului! Concurs de infracțiuni cu trei minori care au furat o mașină, bani și acte în Șiria

Data publicare: Vineri, 05 Iulie, 2019 Total: 2083 accesari

Șofer de 15 ani pe străzile Aradului! Concurs de infracțiuni cu trei minori care au furat o mașină, bani și acte în Șiria

Polițiștii din Șiria cercetează trei minori pentru concurs de infracțiuni după ce au furat un autoturism, bani și acte.

 

Ieri, 4 iulie, în jurul orei 19,00, un bărbat anunțat polițiștii din Șiria despre faptul că i-a fost sustrasă mașina din fața casei și că dintr-un alt autoturism, parcat lângă primul, prin spargerea geamului i-a fost sustrasă o poșetă cu acte și bani (460 de euro).

 

Autoturismul a fost depistat de polițiștii Secției 2 Micălaca pe D.J. 709, în apropierea intersecției cu drumul spre Sânleani, iar după oprirea acestuia s-a constatat că cel care conducea este un tânăr de 15 ani, din Arad. În mașină se mai aflau un tânăr de 17 ani din Sântana și un alt minor de 14 ani, din Arad.

 

Din cercetări a reieșit faptul că cei trei tineri, în jurul orei 18,30, ar fi spart geamul unui autoturism parcat pe raza localității Șiria și ar fi sustras o poșetă cu acte și bani, ulterior, observând un alt autoturism cu cheile în contact l-ar fi sustras și ar fi plecat. Poșeta sustrasă a fost depistată de polițiști la ieșirea din localitatea Șiria, iar banii au fost găsiți asupra tinerilor.

 

În baza probatotirului administrat cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință, conducere fără permis, complicitate la furt calificat și complicitate la furt în scop de folosință, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Arad în vederea luării măsurilor preventive.

 

IPJ Arad face precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglemantată de Codul de Procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.