Legea tembelă marca PSD: Copiii să își întrețină părinții,în caz de refuz riscă între 3 luni și 2 ani de închisoare

Data publicare: Joi, 04 Iulie, 2019 Total: 1970 accesari

Legea  tembelă  marca  PSD: Copiii să își întrețină părinții,în caz de refuz riscă între 3 luni și 2 ani de închisoare

Un proiect de lege susținut de 77 de parlamentari, majoritari PSD-ALDE, i-ar putea obliga pe copii să își întrețină părinții.

Parlamentarii  motivează proiectul spunând că, oricum, copiii trebuie să își iubească părinții și că, în prezent, sunt prea mulți bătrâni în grija statului, asta deşii aceşti bătrâni au contribuit o viaţă întreagă atât la sistemul de pensii falimentar al statului cât şi la asigurările medicale.


Un alt argument este acela că și părinții sunt obligați să își întrețină copiii până la 26 de ani, așa că și copiii trebuie obligați să își întrețină părinții ulterior.

De fapt, prin acest proiect de lege care se numește ”Legea recunoștinței între generații”, parlamentarii încearcă să transfere responsabilitatea statului de a întreține pensionarii în grija copiilor acestora, pentru că guvernanţii au ajuns la fundul sacului iar acum îşi dau seama că vine vremea decontului promisiunilor exaggerate din Campania electorală din 2016, iar bugetul ţării este dezechilibrat, lipsind la acest moment numai puţin de 7 miliarde de lei, sumă care trebuie scoasă de undeva după explozia salariilor în sistemul bugetar.

Printr-o decizie judecătorească, copiii ar putea fi obligați să își întrețină părinții și, în unele cazuri, și bunicii iar dacă refuză acest lucru riscă închisoare de până la 3 ani.