Măsurile de combatere a ambroziei continuă în Arad

Data publicare: Miercuri, 03 Iulie, 2019 Total: 985 accesari

Măsurile de combatere a ambroziei continuă în Arad

Proprietarul unui teren situat în cartierul Aurel Vlaicu s-a conformat indicațiilor polițiștilor locali ai Biroului Protecția Mediului, curățând perimetrul care fusese invadat de ambrozie. Este un exemplu pozitiv care ar trebui urmat de toţi deţinătorii de terenuri, persoane fizice sau juridice, mai ales că există atât reglementări la nivel local cât şi la nivel naţional privind stoparea dezvoltării florei spontane şi în special a ambroziei.

 Ghidul Arădean-Ziar online-Informații complete pentru arădeni 1


Pe tot parcursul lunii iunie, la nivelul municipiului Arad, SC. GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD SA.  s-a desfăşurat o amplă acțiune de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei de pe domeniul public.  S-a intervenit cu două echipe în următoarele locații: Strada Pădurii Strada Vântului Sânicoulaul Mic, Strada Tarafului, Pistele de biciclete de pe digul râului Mureș, platformele de gunoi din preajma condominiilor, strada Constituției (marginea drumului) Strada Mărului, Strada 6 Vânători, Condominiu Alfa, Condominiu Aurel Vlaicu, Condominiu Bujac, Condominiu Confecții, Condominiu Drăgășani, Condominiu Gai Condominiu Pârneava, Condominiu Centru, Condominiu Funcționarilor, Condominiu Grădiște, Condominiu Micălaca și alte suprafețe de pe strada Mărului, Vântului, Groapa de gunoi, Penitenciar.

 

În scopul distrugerii buruienii ambrozia și al prevenirii răspândirii acesteia, s-au desfășurat lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii.


Ghidul Arădean-Ziar online-Informații complete pentru arădeni 2


Pentru ca acțiunea de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei să aibe succes, este important ca acţiunile iniţiate de administraţia locală prin operatorul de spaţii verzi să fie completate de cele ale proprietarilor de terenuri. În conformitate cu prevederile HCLM 162/2006, privind gospodărirea municipiului Arad şi a legislației privind combaterea buruienii ambrozia adoptată la nivel național prin Legea nr. 62/2018 aprobate prin H.G 707/2018, proprietarii de terenuri sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin. 


Acțiunea de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei de pe domeniul public va continua și în perioada următoare.