Polițiștii trag un semnal de ALARMĂ pentru toți românii care pleacă în concediu !

Data publicare: Luni, 24 Iunie, 2019 Total: 2359 accesari

Polițiștii trag un semnal de ALARMĂ pentru toți românii care pleacă în concediu ! Alertă pentru cei care pleacă de acasă! Avertisment serios al polițiștilor! V-ați putea trezi furați fără să știți 

Alertă pentru toți românii care pleacă de acasă în concediu. Este vorba de un avertisment extrem de serios al polițiștilor și de luat în seamă. Trebuie să fim foarte atenți ca să nu suferim pierderi uriașe și să regretăm mai târziu.

Vacanța de vară se poate transforma într-un coșmar dacă nu ne luăm toate măsurile de precauție. Autoritățile avertizează că furturile din apartamente  sunt printre cele mai întâlnite infracțiuni în spațiul comunitar. Mai mult, acestea se produc din cauza neglijenței proprietarilor de locuințe.


Tocmai de aceea, Poliția Română a făcut publice recent câteva sfaturi despre cum și-ar putea proteja locuința cei ce pleacă în vacanța de vară. Poliția Română, în parteneriat cu Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității, EUROPOL și alte 12 state din Europa, a lansat campania “Păstrați surprizele doar pentru vacanță!”, acțiune prin care autoritățile își doresc să atragă atenția asupra prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe.

Specialiștii ne recomandă, la plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă, să nu postăm pe rețelele de socializare intenția noastră de a pleca în vacanță sau perioada în care o vom face. De asemenea, reprezentanții Poliției ne sfătuiesc să nu dăm check-in din locurile pe care le vizităm și să avem grijă la ce conțin imaginile pe care le publicăm.

Și asta nu e tot. Nu e bine să postăm sau să afișăm adresa la care locuim sau să publicăm imagini dinn casa noastră, în care să apară lucruri de valoare.

După cum se precizează în comunicat, în România,  în primele 5 luni ale anului 2019, au fost sesizate 9.210 infracţiuni de furt din locuinţe, cu 5.45% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2018, majoritatea înregistrate în mediul urban.


sursa : capital.ro