Profesorii revoltați, bătaia de joc a Inspectoratului PSD

Data publicare: Joi, 13 Iunie, 2019 Total: 3263 accesari

Profesorii revoltați, bătaia de joc a Inspectoratului PSD
Astăzi mai mulți profesori arădeni protestează împotriva deciziilor aiuritoare ale Guvernului referitoare la școală și elevi. Printre altele, ei acuză decizii fără consultarea profesorilor, părinților, care afectează atât sănătatea elevilor (limitarea importanței sportului) cât și decizii care bulversează planurile de școlarizare.

În loc sa îi consulte măcar dacă nu să îi sprijine, Inspectoratul Școlar, care se dovedește Inspectoratul PSD de fapt, se delimitează de ei oficial. Iată ce spune Isj, oficial - Inspectoratul Școlar Județean Arad se delimitează ferm de acțiunile de protest preconizate pentru ziua de joi, 13 iunie 2019, ora 18:30, în fața Primăriei Municipiului Arad, organizate de un grup de cadre didactice, acțiune despre care am luat cunoștință din presa locală și din postări publice.

Mai mult, o postare a doamnei inspector general Stoenescu găzduiește comentarii murdare, în care protestatarilor li se contestă bunele intenții și chiar calitatea de dascăli. Cine o face? Pilele pesediștilor din inspectorat. Bineînțeles, cu acordul tacit al doamnei inspector general, care nu pierde o ocazie să se certe cu oricine pentru PSD și senatorul Fifor, nu și pentru dascăli.

Evident, inspectoarea nu a făcut nimic pentru a media un dialog real între profesorii care își exprimă nemulțumirile de luni bune și Guvern, și - a amintit de dialog doar acum, când profesorii ies în strada. Delimitarea de care vorbește ISJ, devenit de fapt Inspectoratul PSD, este de fapt o presiune la adresa celor care ar dori să protesteze, un nou pas spre politizarea ministerului până în măduva oaselor.