Vine CANICULA în Banat. VEZI ce se va întâmpla în următoarele două săptămâni

Data publicare: Marti, 11 Iunie, 2019 Total: 1371 accesari

Vine CANICULA în Banat. VEZI ce se va întâmpla în următoarele două săptămâni Deși temperaturile s-au simțit ușor ridicate deja peste media acestei perioade din an, vin și veștile meteorologilor. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în următoarele două săptămâni, intervalul 10 – 23 iunie 2019 se anunță caniculă în România. 

Potrivit meteorologilor, primul val de caniculă îşi va face simţită prezenţa în România începând de miercuri., când se vor înregistra 35 de grade Celsius în vestul, sudul şi estul țării, dar mai ales în zonele de câmpie.

Joi, 13 iunie, vremea fi deosebit de caldã, iar disconfortul termic în accentuare, temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade Celsius.

Vineri şi sâmbătă – 14 şi 15 iunie – vor fi 37 de grade Celsius în vestul, sudul şi estul teritoriului.

Specialiştii avertizează că, din cauza midităţii foarte ridicate, se vor resimţi peste 40 de grade Celsius la umbră.

Valul de căldură se va menţine până la sfârşitul săptămânii.

Vremea în Banat

Vremea va fi în încălzire până spre sfârșitul săptămânii, astfel că media temperaturilor maxime va crește de la 30 la 34 de grade, iar a minimelor de la 16 la 18 grade. Ulterior valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menține relativ constante pînă la finalul intervalului, astfel că media maximelor va fi între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 14 și 17 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și pe arii mai extinse în a doua săptămână.

Prognoza meteo în Crişana

Vremea se va încălzi treptat. Valorile termice vor fi în creștere de la o medie a maximelor de 30 de grade în primele zile, până la 34 de grade în data de 15 iunie, apoi, după o scădere bruscă dar nu accentuată, se vor menține la medii de 28 de grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul a 16 grade în primele zile, apoi vor crește ușor spre 18 grade la finalul primei săptămâni și ulterior se vor menține în medie la valori de 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și pe arii mai extinse în a doua săptămână.