Criminalul polițistului va fi audiat astăzi. IPJ Timiș pornește o anchetă după incident

Data publicare: Vineri, 07 Iunie, 2019 Total: 935 accesari

Criminalul polițistului va fi audiat astăzi. IPJ Timiș pornește o anchetă după incident

Misiunea din Timiş, în urma căreia un poliţist a fost ucis de infractorul pe care îl urmărea, a cuprins... "câteva nereguli" - susţine şeful Poliţiei Române. Ioan Buda şi-a nuanţat astfel puţin declaraţia, după ce, imediat după incident, spunea că întreaga misiune a fost una defectuoasă. Ucigaşul polițistului va fi audiat azi, pentru prima dată. Potrivit unor surse, individul va fi dus la Parchet, pentru a da explicații.

"Dacă (...) am spus că acţiunea poliţiştilor de la IPJ Timiş a fost deficitară şi defectuoasă, atunci ştiu de ce am spus asta. Am dispus o anchetă acolo, ancheta e în curs. Vă voi da toate detaliile la finalizarea anchetei", a precizat șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda.

"Pentru prima parte avem o anchetă desfăşurată la IPJ Timiş. (...) De la începutul anului până în prezent au fost reţinuţi 3.800 de urmăriţi general. Pentru fiecare acţiune şi pentru fiecare urmărit general noi pregătim acţiunile într-un anumit fel. Pregătirea constă în profilul acelui căutat şi modul său de acţiune. Tocmai la acest lucru trebuiau să se gândească colegii mei. Să studieze profilul urmăritului general şi, în funcţie de aceasta, să intervină conform procedurilor", a mai explicat şeful Poliţiei Române, conform realitatea.net.

Cristian Amariei, poliţistul împuşcat mortal în timupl unei acţiuni de prindere a unui urmărit general, a fost înmormântat joi. 

Omul legii şi-a pierdut viaţa duminica trecută, în zona localităţii timişene Izvin. Marcel Lepa, agresorul care l-a împuşcat mortal, a fost şi el rănit în schimbul de focuri, dar a fost prins abia după două zile.