Polițiștii arădeni informează cetățenii cu privire la aspectele violenței în familie în cadrul Săptămânii Prevenției Criminalității

Data publicare: Joi, 06 Iunie, 2019 Total: 795 accesari

Polițiștii arădeni informează cetățenii cu privire la aspectele violenței în familie în cadrul Săptămânii Prevenției Criminalității

În această săptămână, 3 – 7 iunie, la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară mai multe activități cu caracter informativ-preventiv în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Secției 1 Vlaicu, împreună cu inspectori ai D.G.A.S.P.C. au desfășurat, ieri, mai multe activități de informare a locuitorilor din cartierul arădean „Aurel Vlaicu” cu privire la aspectele legislative și practice legate de violența în familie.

Au fost distribuite materiale informative cu informații despre emiterea ordinului de protecție provizoriu, noutățile legislative ale Legii 174/13.07.2018 privind violența domestică, fiind discutate și măsurile pe care le pot lua victimele acestor infracțiuni precum și cei care iau la cunsoștință despre săvârșirea lor.

Activitățile din cadrul săptămânii prevenirii criminalității vor continua și mâine, urmând a fi desfășurate acțiuni pentru prevenirea delincvenței juvenile.