Când scăpăm de vremea rea

Data publicare: Miercuri, 05 Iunie, 2019 Total: 2928 accesari

Când scăpăm de vremea rea

Ciclonul care s-a abătut asupra României aduce în continuare averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie în cea mai mare parte a ţării, dar, din cauza cantităţilor de precipitaţii unele zone nu scapă de inundaţii.

 

Prognoza în vest

 

În Banat, până spre sfârşitul săptămânii, vremea va fi în general în încălzire, astfel că media temperaturilor maxime va creşte de la 24 la 30 - 31 de grade, iar cea a minimelor de la 14 la 16 grade. Ulterior, valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative, media maximelor va fi între 27 şi 29 de grade, iar cea a minimelor de 15 - 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi pe arii mai extinse în prima săptămână.

 

În Crişana, valorile termice vor fi în creştere de la o medie a maximelor de 24 de grade, în prima zi, până la 29 de grade în data de 8 iunie, apoi nu se vor mai modifica semnificativ, iar media pe întreaga regiune va oscila între 28 şi 30 de grade. Temperaturile minime vor avea, în medie, 13 - 14 grade în primele zile, apoi vor creşte, astfel că în dimineaţa zilei de 9 iunie media lor va atinge 16 grade. Până la sfârşitul intervalului de prognoză nu vor mai fi variaţii semnificative. Aversele vor fi prezente aproape în fiecare zi, mai frecvente şi pe arii mai extinse în prima săptămână.

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat, astfel că, la începutul acesteia, media maximelor termice va fi de 22 de grade, iar la final va atinge 27 de grade. În cea de-a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie pe întreaga regiune, între 26 şi 28 de grade. Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 11 şi 13 grade. Temporar, vor fi averse în fiecare zi.