Guvernul PSD pregăteşte concedieri masive şi tăieri de salarii!

Data publicare: Marti, 04 Iunie, 2019 Total: 5751 accesari

Guvernul PSD pregăteşte concedieri masive şi tăieri de salarii!

După minciuna electorală şi guvernarea populistă, guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă se pregăteşte să arunce bomba: concedieri masive şi tăieri de salarii pentru bugetari. Noul consilier pe probleme economice al premierului Dăncilă, avocatul Remus Borza, a fost foarte tranşant. Iată câteva declaraţii:

„Trebuie regândită administrarea ţării: 3.200 de sate şi comune sunt prea multe pentru o ţară din care au plecat 4 milioane de oameni. Sunt prea mulţi bugetari şi prea bine plătiţi (…) Nicăieri în lume un angajat la stat nu câştigă, în medie, mai mult decât unul la privat (…) Trebuie redus numărul de ministere, trebuie redus numărul de instituţii. (...) Este nevoie de un plan de restructurare sever”.

PSD afirmase până acum că poate asigura fără probleme funcţionarea statului şi nivelul mare al salariilor la stat, pe care le-a crescut cu generozitate. Iată că totul a fost o minciună şi că electoratul favorit al PSD – bugetarii – se confruntă cu un adevăr dureros. Probabil, Borza a fost chemat la Guvern să susţină aceste idei care vor fi implementate.

În acelaşi timp, Borza a confirmat eroarea sistematică a guvernării PSD, care a tăiat investiţiile şi a dus banii către consum, ceea ce a generat o creştere economică nesănătoasă şi cheltuieli publice care nu poat fi susţinute pe termen mediu şi lung.