USR a votat pensii speciale cot la cot cu PSD

Data publicare: Marti, 04 Iunie, 2019 Total: 3971 accesari

USR a votat pensii speciale cot la cot cu PSD

USR a votat proiectul de elge privind pensiile speciale pentru angajații de la Consiliul Concurenței, în Camera Deputaților, împreună cu parlamentarii PSD. Confruntaţi cu critici, cei de la USR au declarat că au votat „din greşeală” proiectul şi vor repara eroarea la Senat.

Este surprinzător că partidul care ne asigură că promovează „profesionişti” dă un asemenea rateu – 24 din 25 de deputaţi au înţeles greşit şi au votat în necunoştinţă de cauză. Sună mai mult a greşeală cu premeditare. De altfel, explicaţiile date de Dan Barna, liderul USR, sunt confuze, un fel de bâlbâială.

Acesta a dat vina pe amendamentele formulate neclar, dar în acelaşi timp susţine că USR „s-a opus acestor amendamente în comisii, dar a votat în plen proiectul pentru că era vorba despre transpunerea unei directive europene care se află de un an de zile în Parlament. Împotriva României a fost declanșată procedura de infringement deoarece a întârziat transpunerea acestei directivei”. Nu se înţelege clar: nu au înţeles sau au votat pentru a respecta directiva europeană?

Cei de la USR au amintit că s-au opus de fiecare dată pensiilor speciale şi că nu sunt de acord cu pensiile speciale – doar că USR nu este nici primul, probabil nici ultimul partid pentru care între ce spune şi ce face este o mare, foarte mare diferenţă.