Concursul școlar VeciniEco 2019 și-a premiat câștigătorii

Data publicare: Luni, 03 Iunie, 2019 Total: 896 accesari

Concursul școlar VeciniEco 2019 și-a premiat câștigătorii

Asociația  pentru Promovarea Valorilor Naturale și Culturale ale Banatului și Crișanei ”Excelsior” din Arad a organizat în data de 24.05.2019 la Căminul Cultural din localitatea Sânpetru Mare a treia etapă (și totodată cea finală) a concursului  școlar  ”VeciniEco” 2019  prin proiectul ”Elaborarea planurilor de management pentru ROCSCI0287 Comloșu Mare, ROSCI0338 Pădurea Paniova și ROSCI0345 Pajiștea Cenad”, proiect cofinanțat din Fondul  European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURA MARE, 2014-2020.




Prin acest concurs se urmărește cunoașterea ariilor naturale protejate din vecinătatea localităților vizate, informarea, conștientizarea elevilor, cadrelor didactice și comunităților locale asupra importanței ariilor naturale protejate precum și promovarea proiectului la nivel local. La concurs  au participat elevi din ciclul primar și gimnazial din localitățile amintite.

La concursul final au participat peste 130 de persoane: elevi și cadre didactice din Școala Gimnazială Cenad, Școala Primară Secaș, Școala Gimnazială Ghizela, Școala Gimnazială Comloșu Mare, Școala Gimnazială  nr. 2 ”Nestor Oprean” Sânnicolau Mare și Școala Gimnazială ”Milivoi Trifunschi” Sânpetru Mare.

Această etapă a constat în parcurgerea probelor teoretice (un puzzle și recunoașterea unor urme de animale) și practice (sportive și distractive, ”intrarea hârciogului în galerie” și ”popândăul hoț”). Participanții la etapa finală au avut asigurate transportul și masa.

Toți participanții au primit diplome și materiale promoționale, iar cei clasați pe locurile I-III. au primit premii separate pe ciclurile de învățământ, astfel:


Învățământul primar
:

                premiul I (bicicleta)           Belu Romanița – Școala Gimnazială Comloșu Mare

                premiul II (rucsac)             Damian Octavian – Școala Gimnazială Cenad

                premiul III (cort)                 Buresin Fabio – Școala Primară Secaș 

   


Învățământul gimnazial:

                premiul I (bicicleta)           Bach Daniel – Școala Gimnazială Comloșu Mare

                premiul  II (rucsac)             Giurici Borislav – Școala Gimnazială Sânpetru Mare

                premiul III (cort)                 Kercso Beniamin – Școala Gimnazială Sânnicolau Mare