Prognoza meteo sâmbătă, 1 iunie. Meteorologii au emis avertizări de vreme rea

Data publicare: Sambata, 01 Iunie, 2019 Total: 1055 accesari

Prognoza meteo sâmbătă, 1 iunie. Meteorologii au emis avertizări de vreme rea

Vremea va cotinua să fie caldă în week-end, dar nu scăpăm de ploi și vijelii. Meteorologii au emis avertizări de vreme rea, valabile până pe 4 iunie. Sunt anunțate ploi abundente și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.


Sâmbătă, 1 iunie, vremea va fi instabilă, cu înnorări temporar accentuate seara și noaptea. Vor fi ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va ajunge la 24 de grade Celsius, iar minima va fi de 15, 16 grade Celsius.


Vremea va fi răcoroasă în vest, nord, centru și la munte, cerul va fi noros și local se vor semnala ploi, mai ales după-amiaza și noaptea. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 27 de grade Celsius, iar minimele vor fi de 5, 15 grade Celsius.

 

ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil din 1 iunie, de la ora 10:00, până pe 2 iunie, la ora 6:00. Județele vizate sunt cele marcate cu galben pe harta de mai jos.

În intervalul menționat, în nord-vestul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40, 50 l/mp, potrivit playtech.ro.