Copiii de la grădiniţa P.P. Furnicuţa circulă corect

Data publicare: Joi, 30 Mai, 2019 Total: 3610 accesari

Copiii de la grădiniţa P.P. Furnicuţa circulă corect

În cadrul  programului  ,,Școala altfel” de la Grădinița PP ,,Furnicuța” Arad s-a desfășurat o activitatea interactivă de educație rutieră ,,Să circulăm corect!”. Preșcolarii au primit vizita agentului şef Hortopan Daniel, agent principal Vaida Robert care le-a vorbit copiilor despre uniforma agentului de circulație și rolul acestuia în trafic, despre regulile și normele de circulație și ce pericole pot apărea atunci când acestea nu sunt respectate. Cei mici au fost învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să aleagă parcurile și locurile de joacă pentru copii, să circule doar pe trotuare, să respecte culorile semaforului și indicatoarele rutiere, să poarte echipamentul necesar pentru protecția personală atunci când circulă cu bicicleta sau rolele.


Preșcolarii au participat apoi şi la o probă practică - un traseu cu obstacole, unde şi-au demonstrat îndemânarea în conducerea trotinetelor şi bicicletelor.


De la vârsta preşcolară trebuie dezvoltată o atitudine corectă în trafic iar pe această cale mulţumim tuturor cadrelor didactice care se implică în activităţile rutiere în scopul prevenirii accidentelor rutiere., a declarat comisar şef Drai Silviu.


Activitatea rutieră de azi face parte din parteneriatului de colaborare încheiat între Grădinița PP ,,Furnicuța” Arad şi Secția de Poliție Nr. 1 Vlaicu Arad având ca scop formarea de abilități și comportamente rutiere responsabile în calitate de participanți la trafic, de prevenire a vătămării copiilor în accidente rutiere, obietivul nostru principal fiind siguranţa copiilor, a declarat director prof. Mariana Cismaşiu.