Martin, polițistul român din München: ”Am plâns de furie și frustrare”

Data publicare: Joi, 30 Mai, 2019 Total: 3132 accesari

Martin, polițistul român din München: ”Am plâns de furie și frustrare”

Poliţia germană a făcut publică o înregistrare video care surprinde momentul în care românii din München îi mulţumesc poliţistului care le-a oferit apă în timp ce ei au stat la cozi uriaşe pentru a vota la alegerile europarlamentare.


Înregistrarea video a fost postată pe pagina de Facebook/ Poizist=Mensch a devenit virală în doar câteva ore. Imaginile surprind momentul în care românii, care au stat la cozi uriaşe în faţa consulatului român de la Munchen pentru a reuşi să-şi aleagă europarlamentarii, mulţumesc poliţiei germane scandând: ”Polizei. Danke Polizei”.

 

Unul dintre agenţi, care se pare că este originar din Braşov, a izbucnit în lacrimi. Înregistrarea video urcată pe facebook de poliţia germană este însoţită de textul: ”Emotionaler Moment bei der Europawahl. Am vergangenen Wahlsonntag ist es in München zu einem emotionalen Moment gekommen, der zeigt, wie wahre Wertschätzung aussieht”, (Moment emoţionant la alegerile europene. Duminica trecută, la Munchen, am văzut cum arată adevărata apreciere n.r.)


Este ştiut faptul că poliţiştii germani au găsit o soluţie salvatoare pentru a le permite să voteze sutelor de români care au stat la cozi uriaşe formate în faţa consulatului din Munchen. Poliţiştii au amenajat cu ajutorul unor garduri metalice un perimetru larg pe care l-au considerat drept teritoriu al consulatului.


Înregistrarea video este însoţită de zeci de comentarii de apreciere din partea românilor stabiliţi în Munchen. Oamenii spun că poliţistul român chiar şi-a îmbrăţişat compatrioţii, iar poliţia germană a făcut mai mult pentru ei, în ziua votului, decât autorităţile române.


Jurnalistul Vlad Ursulean a scris, duminică seară, că polițistul li s-a adresat celor din coadă în limba română pentru a-i organiza în interiorul unui perimetru trasat cu ajutorul unor garduri, în așa fel încât să se considere că sunt pe teritoriul consulatului și să poată vota mai târziu. Postarea s-a viralizat în câteva ore.

 

Planul a reușit doar parțial și a fost zădărnicit când procesul electoral s-a oprit de la București.


Jurnaliștii de la pressone.ro au discutat cu Martin la două zile după alegeri. Între timp, două localuri din Brașov au anunțat că agentul va avea parte de tratament preferențial de fiecare dată când le va trece pragul: adică nu va trebui să achite nota.


Aici puteți citi declarația polițistului. 


Sursa adevarul.ro și pressone.ro