Condamnarea lui Dragnea bubuie în presa internaţională: "Cel mai puternic politician român a fost trimis la închisoare pentru corupţie"

Data publicare: Marti, 28 Mai, 2019 Total: 3933 accesari

Condamnarea lui Dragnea bubuie în presa internaţională: "Cel mai puternic politician român a fost trimis la închisoare pentru corupţie"

Cel mai puternic politician din România a ajuns la închisoare. Este principala informaţie transmisă de jurnaliştii din toată lumea. Ziarele şi posturile TV internaţionale au comentat decizia Curţii Supreme. Au vorbit despre influenţa şi despre controlul exercitate de Liviu Dragnea asupra Guvernului şi Parlamentului.



„Curtea Supremă din România a susţinut condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare a liderului Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz de putere, la o zi după ce partidul său a pierdut alegerile europarlamentare în faţa grupurilor de centru", notează Reuters.  


Politico informează că această condamnare definitivă este „a doua lovitură primită de Liviu Dragnea în ultimele 24 de ore, după ce PSD a suferit o înfrângere istorică în alegerile europarlamentare, marcând cel mai slab rezultat al său din ultimul deceniu“. Publicaţia mai informează că încarcerarea lui Dragnea „va crea un gol de leadership, ridicând întrebări cu privire la direcţia viitoare a partidului“.  


Associated Press scrie că „cel mai puternic politician al României a primit o sentinţă de 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru corupţie“.  


Euractiv titrează: „Liderul socialist controversat al României, Dragnea, merge la închisoare“. Publicaţia subliniază că verdictul de 3 ani şi jumătate este final. Euractiv mai scrie că rezultatele slabe ale PSD de la europarlamentare i-au determinat pe mai mulţi politicieni socialişti să-i ceară demisia lui Dragnea.  


Bloomberg scrie că „cel mai puternic om din România  şi liderul de facto al ţării merge la închisoare“.  


BBC subliniază că Liviu Dragnea a fost o figură-cheie în controversatele reforme judiciare, care au afectat independenţa instanţelor şi au stârnit proteste majore în România şi dispute cu Uniunea Europeană.