Tolo anunță dezastrul pentru PSD! Pieleanu anunţă surprise la EXIT POLL-ul de la orele 21!

Data publicare: Duminica, 26 Mai, 2019 Total: 1825 accesari

Tolo anunță dezastrul pentru PSD! Pieleanu anunţă surprise la EXIT  POLL-ul de la orele 21!

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat în Libertatea.ro o analiză la cald despre alegerile europarlamentare. El susține că prezența la vot este una istorică pentru aceste alegeri, iar România întrece media UE în acest fel. El susține că Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și „ceilalți suveraniști la fără frecvență” s-au jucat cu focul și acum au aflat răspunsul românilor.

 

 

„Se anunță o surpriză uriașă, în fața căreia PSD reacționează cu un discurs antieuropean!

Rezultatul poate fi decis de faptul că, la fiecare doi votanți față de 2014 s-a adăugat încă unul astăzi!

Azi, prim-ministrul Viorica Dăncilă a rostit o frază nebăgată în seamă la adevărata ei duritate și periculozitate. Nu doar pentru viitorul PSD, ci și pentru democrația românească. Chiar la ieșirea din secția de vot din București, premierul a spus: „A fi un bun român nu înseamnă un bun european. Am fost în Parlamentul European, ştiu care este mersul în PE”.

„Vorbele lui Dăncilă conțin reperele simbolisticii suveraniste a lui Marine Le Pen sau Victor Orban”, a observat Marina Popescu, cercetător în științe politice și fondatorul Median Research Centre, organizație de cercetare nonprofit.

Prin această declarație, PSD confirmă zvonurile tot mai apăsate ale faptului că va ieși din grupul socialiștilor și se va orienta spre suveraniștii antieuropeni.

Azi, Viorica Dăncilă a dat cărțile pe față, cu nervii evident la pământ în fața mobilizării uluitoare a electoratului. În doctrina prezentă a PSD, „bunii români” și „bunii europeni” nu au loc în aceeași propoziție. Nu poți să fii și bun European, și bun român, zic ei, pentru că asta înseamnă o trădare a intereselor românești.

6,9 milioane de români au votat deja la ora 17.20. În acest ritm, se va ajunge în jur de 47% rată de participare, față de 32% cât a fost prezența la anterioarele alegeri europarlamentare!

Este o creștere de aproape 50%, uriașă la nivelul numerelor mari. Practic, la fiecare doi votanți de la alegerile europarlamentare din 2014 s-a adăugat încă unul astăzi. Și este pentru prima oară când românii nu doar că egalează, ci vor depăși media de implicare electorală europeană, plasată la 42% în cazul alegerilor pentru Parlamentul European. În plus, și în diaspora, până acum, au votat mai mulți oameni decât în turul doi al duelului Iohannis – Ponta, ceea ce va fi un record istoric!

 

Marius Pieleanu, directorul institutului de sondaje Avangarde, a declarat că vor existe surprize mari la închiderea urnelor, în condiţiile unei mobilizări masive la vot. Avangarde, alaturi de CURS realizează exit-pollul de la orele 21.

 

Potrivit lui Marius Pieleanu nu sunt evenimente deosebite la vot, dar surprize la rezultate vor fi. El spune că nu se aștepta la o astfel de prezență la vot.