Arădenii au fost pe teren doar o repriză, „lupii” încă speră la Liga I: UTA – Petrolul 2-4

Data publicare: Duminica, 26 Mai, 2019 Total: 2453 accesari

Arădenii au fost pe teren doar o repriză, „lupii” încă speră la Liga I: UTA – Petrolul 2-4

Petrolul trebuia să iasă câștigătoarea din duelul fostelor campioane ale României la fotbal cu UTA pentru a amâna pentru ultima etapă a ligii secunde verdictul cu privire la ocupanta locului 3, ce duce la barajul de promovare în Liga 1. Misiunea „lupilor galbeni” părea imposibilă după 42 de minute, când arădenii aveau 2-0 pe tabelă, dar meciul a luat o întorsătură tristă pentru „roș-albi” și cei aproximativ 1700 de spectatori ce au asistat, pe o vreme de vară, la ultima reprezentanție internă stagională a favoriților.

În minutul 18, Costin a spart monotonia din debutul partidei cu o pătrundere în viteză, pe dreapta și un șut în cros puțin pe lângă colțul lung. UTA a fost echipa mai activă, dar chiar și așa nu dădea impresia că poate lua avans pe tabelă. A fost nevoie de o execuție de excepție a juniorului Oroian, care a catapultat mingea sub transversala porții lui Lungu de la 20 de metri: 1-0 (min. 31). Același mijlocaș de bandă de 18 ani l-a mai întrebuințat odată pe goal-keeperul advers, iar Hrezdac a trimis de puțin peste poartă înainte de majorarea scorului. În minutul 42, Neagu a executat înalt un corner, iar Șeroni a înscris cu o lovitură de cap la vinclu. Însă, scorul reprizei a fost 2-1 și asta pentru că Arnăutu a profitat de eroarea lui Manea și a redus din diferență cu un șut plasat din 15 metri.

„Roș-albii” au fost destul de tăioși pe niște contre în debutul părții secunde, Oroian mai intrebuințându-l odată pe Lungu, dar odată cu primirea golului de 2-2 au căzut total. În minutul 65, nou intratul Rusu a trimis șutat din interiorul careului, iar Marinescu a trimis din cădere în plasă, din numai 6 metri. Cu patru juniori de 2001 pe teren, „Bătrâna Doamnă” a fost copleșită de forța fizică a „lupilor galbeni” și a primit și golul 3. Se întâmpla în minutul 77, când Rusu a înscris lejer, cu capul, din numai 4 metri după centrarea din corner a lui Marinescu. Revenirea ploieștenilor a fost completă cu două minute înainte de final, atunci când Arnăutu a transformat precis un penalty obținut tot de el din duelul cu Șeroni.

S-a terminat 2-4 și UTA își încheie cu o înfrângere parcursul pe teren propriu într-un nou sezon zbuciumat.

Formații:

UTA: Orlic – Manea, Melinte, Șeroni, Copaci – Hrezdac, Neagu – Costin, Ciucur, Oroian (82 Kanda) – C. Rus (69 Miculescu). Antrenor secund: Cristian Păcurar

Petrolul: C. Lungu – Borţa (38 A. Olaru), Ghinga, L. Cazan, Ţicu – Pușcaș, Chindriș  – Saim (46 B. Rusu), Marinescu (90 Bucșa), R. Moldoveanu – Arnăutu. Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Arbitri: George Găman – Dragoș Iliescu, Adrian Popescu (toți Craiova). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei).

Observatori FRF: Cristian Petropoulos (Alba Iulia), Dan Jiga (Bistrița).