Junioara Alenia Biringer a debutat la Europeanul de ritmică

Data publicare: Miercuri, 22 Mai, 2019 Total: 2468 accesari

Junioara Alenia Biringer a debutat la Europeanul de ritmică

Delegaţia României s-a întors cu bine în ţară de la Campionatul European de gimnastică ritmică ce s-a desfăşurat la Baku, Azerbaijan, anunţă Federaţia Română.


La categoria senioare sportivele noastre, Denisa Mailat şi Andreea Verdeş, au reuşit să se califice pentru Campionatul European din 2020, unde doar cele mai bune 24 de gimnaste vor putea intra în lupta pentru titlul european. Pentru clasamentul la individual compus s-au luat în calcul doar cele mai bune trei note de la fiecare gimnastă.


Clasarea a două sportive în primele 24 de gimnaste reprezintă un rezultat important pentru România, având în vedere că doar ţările cu renume în gimnastica ritmică mondială au reuşit să obţină două locuri pentru următorul Campionat European ce se va desfăşura la Kiev, în Ucraina, în perioada 22-24 mai 2020.


După o absenţă îndelungată a României din proba de ansamblu şi după doar 5 luni de pregătire, sportivele românce junioare (foto), antrenate de Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova (ambele de la CSM Arad) şi cu arădeanca Alenia Biringer, de la CS Municipal Arad, în componenţă – alături de Ana Mezei, Iulia Besoi şi Ariana Ivan (toate UNEFS Bucureşti), Sabina Enache (CSM Ploieşti) şi Sorana Gavrilaş (LPS Bihorul Oradea) – au debutat la acest Campionat European cu o evoluţie foarte bună.


La exerciţiul cu 5 cercuri, junioarele românce s-au clasat, alături de cele două sportive senioare, pe poziţia a 8-a în clasamentul pe echipe, clasament realizat prin adunarea punctajelor din proba de ansamblu de junioare şi din proba individuală de la categoria senioare.


La acest Campionat European, Mailat Denisa Mihaela (CSA Steaua Bucureşti) a obţinut un punctaj record pentru România, 20.150 p şi s-a aflat la doar două zecimi de o finală europeană, clasându-se pe locul 9 la exerciţiul cu măciuci.

Sursa Csm Arad