Vești bune pentru arădeni ! Drumul spre Grecia va fi mai scurt

Data publicare: Marti, 21 Mai, 2019 Total: 6537 accesari

Vești bune pentru arădeni ! Drumul spre Grecia va fi mai scurt La finalul săptămânii trecute au fost inaugurați ultimii 26,3 kilometri din autostrada care unește Belgradul cu Macedonia de Nord, întregind partea de sud a Coridorului 10 paneuropean. AFLĂ cum poți ajunge mai rapid în Grecia

Așadar, arădenii pot ajunge mult mai repede pe litoralul Greciei, pe la granița cu Moravița, unde vor trece în Serbia. De acolo vor putea urca pe șoseaua de mare viteză la Smederevo și vor coborî la Salonic.

După indicațiile date de Google Maps, acest drum poate fi parcurs în șase ore și jumătate, însă poate dura mai mult, deoarece sunt câteva puncte de frontieră care trebuie trecute, precum și mai multe puncte de taxare, care pot prelungi ritmul de mers.


Porțiunea recent finalizată se află pe Cheile Grdelica, unde au fost construite 33 de poduri, dintre care cel mai înalt este Vrla, de 62 de metri, precum și două tuneluri de mare lungime, Manojla și Predejane.

Cei 26,3 kilometri din Clisura Grdelica au fost deschiși traficului, iar arădenii vor salva timp important, deoarece de la Nis la Salonic vor face doar 3 ore, fără a pune la socoteala timpii din frontiere. 


Din păcate, la noi în țară nu a fost finalizată nici măcar Autostrada Lugoj – Deva.

foto:opiniatimisoarei.ro